Waarom ook jij arganolie zou moeten gebruiken

  • Berichtcategorie:LIFESTYLE

Ben je op zoek naar een verzorgende olie voor je huid, haar of nagels? Dan is arganolie een echte aanrader. Deze olie wordt gewonnen uit de pitten van de vruchten van de arganboom. Deze boom groeit alleen in het Zuid-Westen van Marokko. Dankzij de geweldige verzorgende en gezonde eigenschappen van arganolie, wordt het ook wel het Marokkaanse goud genoemd.
Arganolie voor je huid
Deze olie is rijk aan Omega-9 en Omega-6. Dit zijn vetzuren die je huid veel goeds doen. Ze werken ontstekingsremmend en dragen bij aan de weerstand en de elasticiteit van je huid. Hierdoor is de olie ook zeer geschikt als je last hebt van acne.

arganolie assortimentDaarnaast bevat arganolie vitamine E, een antioxidant die je huid beschermt en die huidveroudering tegen gaat. Ook vinden we in dit Marokkaanse goud polyfenolen. Deze stoffen gaan allergische reacties tegen en hebben een helende en kalmerende werking. Je kan de olie gebruiken als dag- of nachtcrème of als serum. Je hoeft niet bang te zijn dat je huid er te vet van wordt, je hebt maar een druppel nodig, de olie trekt goed in de huid en je kan daarna gewoon make-up aanbrengen.

Musthave voor je haar
Arganolie is niet alleen goed voor je huid, ook voor je haar is het een echte musthave. Het voedt en herstelt droog en beschadigd haar. Breng na het wassen wat van de olie aan in de puntjes van je haar of gebruik het als een intensief masker. Breng een ruime hoeveelheid in je haar aan en laat het minimaal een uur inwerken. Je kan het ook ’s avonds voor het slapengaan aanbrengen, zodat het maskertje heel de nacht zijn werk kan doen.

Arganolie voor je nagels
Ook bij het verzorgen van je nagels komt de olie goed van pas. Het helpt om je nagels gezond te houden en verzacht je nagelriemen. Als je dagelijks een druppel olie op je nagels aanbrengt en deze goed in masseert, zal je na een paar dagen al verschil zien. Sterke nagels met een mooie gezonde glans gegarandeerd.

Ook voor baby’s en kinderen
Omdat arganolie 100% natuurlijk is en geen chemische stoffen bevat, is het ook geschikt om te gebruiken voor de gevoelige baby- en kinderhuid. Je kan iedere dag wat arganolie aanbrengen voor de dagelijkse verzorging of je kan de olie arganolie sfeergebruiken als je kind last heeft van een allergische huidreactie of eczeem. Ook bij het verzorgen van wondjes of schaafplekken van je kind is het ideaal, doordat het ontstekingen tegengaat en bovendien de huid helpt om sneller te herstellen.