Telefoonhouders steeds populairder

  • Berichtcategorie:LIFESTYLE

Elke ochtend rijden er duizenden auto’s over de Nederlandse snelwegen om van A naar B te komen. In de auto wordt er door automobilisten veel gebruik gemaakt van hun telefoon. Denk hierbij aan: bellen, muziek luisteren en het gebruik van de navigatie. Vaak gebeurt dit echter niet handsfree, waardoor de kans op een ongeluk door onoplettendheid een stuk groter wordt. Of je nu belt, sms’t of internet met je telefoon tijdens het rijden, de kans op een ongeluk is groter. Daarnaast worden de verkeersboetes ieder jaar steeds hoger. Nederland is één van de landen waar de boetes het hoogst zijn. Niet voor niks zijn de verkeersboetes afgelopen jaar met gemiddeld 15% gestegen. De boete voor niet handsfree bellen is in Nederland dan al gestegen naar €230,-. Dit is het hoogste bedrag van alle Europese landen. In Estland, Spanje en Denemarken betaal je iets minder (€200,-) voor niet handfree bellen. In Bosnië-Herzegovina krijg je bijvoorbeeld maar een boete van €10,-. België ook maar €100,- en Duitsland maar €40,-. Al met al genoeg redenen om handfree te bellen als je in Nederland of welke ander land je dan ook rijdt.

Om de veiligheid te kunnen waarborgen en om geld te sparen denken automobilisten gebruik te moeten maken van een ingebouwde carkit. Alhoewel het gebruik van de telefoon makkelijk is met een carkit, is dit niet de goedkoopste oplossing. Carkits kosten al snel zo’n €100,-. Zeker de ingebouwde carkits zijn kunnen erg prijzig zijn. Daarnaast zijn ze vaak moeilijk te monteren binnen je auto, en zeker ook demonteren mocht je een andere auto hebben of een nieuwe auto kopen.

Een makkelijkere en vooral goedkopere oplossing is een telefoonhouder in de auto. Een telefoonhouder is al verkrijgbaar vanaf ongeveer €10,-. Dit terwijl de functionaliteiten van een ingebouwde carkit nagenoeg hetzelfde zijn als die van een telefoonhouder. Je kunt handfree bellen, navigeren en muziek luisteren op je telefoon. Daarnaast kun je een telefoonhouder binnen een paar tellen monteren en demonteren in de auto. Ook zijn er veel universele telefoonhouders zodat je verschillende telefoons erin kunt plaatsen. Ideaal als je samen met je partner een auto deelt en beide een ander type telefoon gebruiken.

De carkit wordt steeds minder populairder onder automobilisten. Onderstaand een grafiek van Google Trends om dit te bevestigen. De grafiek geeft aan dat er in de afgelopen 10 jaar steeds minder (online) gezocht op de term “carkit”.

carkit auto

Als we in Google Trends kijken naar de term “telefoonhouder auto” dan zien we dat er pas sinds 2011 op dit product gezocht wordt. Maar de zoekvolumes blijven wel stijgen. Hieruit kunnen we concluderen dat een telefoonhouder steeds populairder wordt onder automobilisten.

telefoonhouder auto