Over Lovely FLavoursSchrijven en lezen. Iets simpels en rustgevends, aantrekkelijks en leerzaams. En iets wat al vanaf mijn vroege jeugd als een rode draad door mijn leven loopt. In de 44 jaar dat ik nu met regelmaat met schrijven in contact kom ben ik op de een of andere manier toch steeds weer een andere richting in geduwd. De omstandigheden waren er dan naar of er kwam een mooie kans voorbij, te mooi om te laten schieten. Maar overal en met alles wat ik deed, kwam het lezen en schrijven toch ook weer voorbij. Zo waren er tijdens mijn studie natuurlijk eindeloze verslagen om te schrijven. Maar ook collectieberichten, persberichten en later nieuwsbrieven kwamen van mijn hand, terwijl ik werkte in de mode.

 

Lezen en schrijven

Als klein meisje verslond ik boeken. Een van mijn vroegere herinneringen daaraan was een wit pocket boek van Jip en Janneke. Ik had het op een zonnige boot vakantie met mijn ouders van mijn moeder gekregen, ze was namelijk alle bibliotheek boeken vergeten. Binnen no-time las ik het uit. Mijn moeder werd er een beetje boos om want ik had maar zo kort genoten van het best dure Jip en Janneke boekje. Een moment waar ik nu met een glimlach aan terug denk.
Het eerste boek verslag maakte ik als 11-jarige over een jeugdboek van 398 bladzijdes. De scheepsjongens van Bontekoe heette het boek. Ik schreef het boek verslag voor het landelijke ECI boekje. Dat tijdschrift waaruit al hun leden dan cd’s en boeken konden bestellen. Daarin stond ik mooi te stralen met foto en al naast mijn boekverslag. Het boek met haar prachtige omslag, staat nog steeds in mijn kast.
Maar ook het strafwerk van mijn oudere zus, schreef ik, tot grote hilariteit bij de rest van het gezin voor haar uit. De schoolkrant redactie tijdens mijn middelbare schooltijd op de HAVO. Welke ik  afrondde en vervolgens terechtkwam op het mbo grafisch lyceum afdeling mode en kleding. Een heerlijke opleiding waar ik mijn creatieve brein uitgebreid kon voeden. Gestimuleerd door de vele designers in spe om mij heen en een gezonde dosis commercieel ingerichte leerstof belandde ik in de verfijnde wereld van de lingerie. De 14 jaar daarna werk verder in de praktijk opgeleid tot inkoper en productontwikkelaar.

 

Reizen en vakantie

Ik zwierf voor mijn werk vaak alleen rond in het verre oosten en mijn zintuigen werden daar geprikkeld door de diversiteit in cultuur en gastronomie. Mijn tikkie introverte zelf, volledig gevoed aan de andere kant van de wereld, tijdens mijn reizen.
Parijs, Londen en vele mooie plaatsen in Italië brachten verschillende keuzes met zich mee. En mijn Bourgondische roots en de liefde voor lekker eten zette mij aan het koken. Vanaf dat moment begon ik te lezen over eten en eten koken.
Natuurlijk heb ik door de jaren heen ook heel veel boeken verslonden. Het lezen over andere culturen, Het geloof zoals de islam vond ik in mijn twintiger jaren erg interessant. Daarna kwamen natuurlijk ook de bestseller als John Grisham en nu bijvoorbeeld Lucinda Riley. Boeken waarin geschreven woord over andere culturen. Of dat zich afspeelt in een ander land en dan gecombineerd met recepten, het koken van lokaal eten in roman geschreven vorm.
Door de jaren heen bleek het beroep dat ik had gekozen. Of beter gezegd in was gerold. Ook erg stressvol te zijn. Ontspannen is dan ook iets wat ik in die periode mezelf heb afgeleerd. Stilzitten tijdens mijn zwangerschapsverlof lukte mij dan ook niet. Ik was altijd best handig met computers en van het een kwam het ander. Ik bouwde een webshop, in een andere niche, zelfstandig werken en niet meer reizen.  En zo werkte ik de afgelopen 10 jaar aan mijn webshop. Ik schreef veel product teksten en blogs. Ik ontwikkelde mijn eigen productlijn en startte mijn groothandel. Beheerde meerdere verkoopkanalen, had personeel en deed de boekhouding.

 

Nu, na de verkoop van mijn bedrijf is er tijd voor hobby schrijven. En daarom start ik dit blog. Waar ik over wil schrijven? Ik heb geen idee. Ik ben creatief, maar niet creatief genoeg om een kunstenaar te zijn. Ook hou ik van koken, maar ik ben geen kok en wil dit ook niet worden. Interieur styling heeft ook altijd mijn interesse, maar ik ben geen écht geen styliste. Ook al hou ik wel van mooie woonaccessoires, die heb ik immers de afgelopen 10 jaar verkocht. En ik hou van reizen en andere culturen en gebruiken.

Dus waarom zou ik niet over dat alles schrijven?

Samenwerken met Lovely Flavours? Neem contact op hier.