Vakantievoorpret, een Rijdend Vakantiehuis?

  • Berichtcategorie:Kids

een rijdend vakantiehuisJe huis meenemen op vakantie?  Dat doet niemand, toch? Er zijn kinderen die op vakantie gaan helemaal niet leuk vinden. Thijs bijvoorbeeld. Zijn ouders willen graag op vakantie in een caravan. Wat een stom idee, zo’n rijdend vakantiehuis! Thijs gaat het er met zijn vrienden Konijn, Vogel, Vlinder en Slak over hebben. Maar waar wonen zij eigenlijk? En nemen zij altijd hun huisje altijd met zich mee? In het boek ‘Een rijdend vakantiehuis’, geschreven door Trenke Riksten-Unsworth, kunnen kinderen een reis maken door een kleurrijke wereld en dankzij allerlei leuke opdrachten in het boek een fantastische vakantie tegemoet gaan. Het boek komt op 12 juni 2014 uit bij Droomvallei Uitgeverij.

Voor de meeste kinderen is op vakantie gaan een feestje, de hele dag samen met papa en mama en heerlijk spelen. Maar voor kinderen met aandoeningen zoals heimwee, autisme of ADHD kan het erg vervelend zijn om hun vertrouwde omgeving voor een poosje te verlaten. ‘Een rijdend vakantiehuis’ van schrijfster Trenke Riksten-Unsworth neemt kinderen mee aan de hand van Thijs, die op vakantie gaan ook best moeilijk vindt. Illustratrice Bianca Jonker probeert in dit boek de sfeer die de tekst oproept te vangen in een dromerige wereld, de wereld van Thijs. Ook laat ze emoties zien aan de hand van bijvoorbeeld de boze blikken van Thijs als hij in het begin naar de caravan kijkt.

Dankzij de realistische, maar ook wel fantasievolle tekeningen en opdrachten in het boek, kunnen kinderen zich voorbereiden op hun vakantie. Zo kun je in het boek dieren zien die je op vakantie ook tegen kunt komen en is er ruimte om tekeningen te maken of plaatjes,foto’s en andere herinneringen op te plakken van wat er op vakantie allemaal te zien is. Op deze manier is ‘Een rijdend vakantiehuis’ niet alleen een wonderlijke reis door een kleurrijke wereld, maar ook een vrolijk verzamelboek en leuke vakantieherinnering.