Unieke adresjes op Kreta

  • Berichtcategorie:TRAVEL

beste restaurants kretaIk heb weer iets leuks in het vooruitzicht. Deze zomer ga ik op zoek naar de kleuren in het zuiden van de Egeïsche zee. Oftewel een reis naar Kreta. Om op dit gemoedelijke Griekse eiland mijn zintuigen maximaal te kunnen prikkelen. Ga ik van te voren op zoek naar unieke adresjes op Kreta. Waar moet ik afslaan om de beste nostalgische smaken van de Griekse keuken te vinden. Hoe vermijd ik het massa toerisme op Kreta? En waar vind ik het mooiste strand, de beste olijfolie en kan ik dit ook nog combineren met een goed glas wijn?

Waar vind je een unieke accommodatie op Kreta?

Op dit kleine stukje van de wereld, midden in de helderblauwe Egeïsche zee. Ben ik op zoek gegaan naar een ongerept stukje in de buurt van Georgioupolis. Ongerepte hotels, appartementen en vakantiehuizen zijn heel gemakkelijk te vinden via Eliza was here. Voor zowel Kreta als voor de andere Griekse eilanden. Wel zo gemakkelijk, zij verzorgen je vlucht, een huurauto en een ware ontdekkingsreis naar de schitterendste accommodatie. Maar heb je weinig tijd om zelf een unieke locatie te vinden, boek dan zeker via Elizawashere. Succes verzekerd. Ik ging al eens eerder met Eliza naar Leeda’s Village.

320x50 - Verleng Do

Een accommodatie is voor mij niet compleet zonder fijne keuken en eventueel een barbecue of buiten kookplaats. Op vakantie kan ik genieten van specerijen winkeltjes, kleine lokale supermarkten en natuurlijk de wekelijkse markten. Ik ga op zoek naar het vis-mekka en het lekkerste versgebakken brood. In de avond na een warme stranddag bereid ik graag een heerlijke maaltijd met nieuwe smaken. Natuurlijk van de beste lokale ingrediënten. Wil je ook zelf koken op vakantie? Of wellicht zelfs een Griekse kookcursus volgen? Bekijk dan echt goed de keuken in je vakantiehuis. Niets is zo frustrerend als je misgrijpt wanneer je vol enthousiasme een culinaire rondreis op tafel wilt toveren.

Een auto huren is bijna een múst, indien je echt op zoek wilt naar unieke adresjes op Kreta. De wegen zijn heuvelachtig en hobbelig en vormen een pittige uitdaging, maar de mogelijkheid om rond te reizen op Kreta, maakt het zeker goed.

Nu kan ik natuurlijk op Kreta gaan rondkijken bij de vele archeologische vindplaatsen of rondjes lopen door de vele grotten. Maar eigenlijk is een vakantie voor mij niet compleet, indien het niet een kleine gastronomische rondreis is.

Wat te doen in Georgioupolis?

Mijn perfecte vakantiedag begint met een wandeling in de vroege zon. Ik wandel graag richting een plek waar ik de dag rustig kan starten met een kop goede koffie. Heerlijk genieten van hetGeorgioupolis kreta uitzicht en de schoonheid van het lokale leven op zien starten. Mijn dag kan niet meer stuk! Nu blijkt Georgioupolis te beschikken over een schilderachtig plein met eucalyptusbomen. Er lijkt nog geen massa toerisme gaande te zijn en zo zou het zo maar eens kunnen dat ik hier nog wat echte Griekse charme ga ontdekken. Het haventje beloofd een heerlijke ochtendwandeling en er zijn diverse straatjes met winkeltjes, taverna’s en modernere Griekse restaurants. Er zijn een heleboel restaurants in Georgioupolis. Dat wordt nog een ware culinaire ontdekkingsreis.

Loutro in het zuiden van Kreta

Hemelsbreed lijkt Loutro niet ver van Georgioupolis. Maar Kreta is niet zo plat als de kaart waar ik op kijk, maar Google leert mij dat het over de weg door de bergen ongeveer 68 kilometer rijden is. Anderhalf uur in de auto om dit vissersdorpje te verkennen lijkt het wel waard. Loutro is een nostalgisch vissersdorpje onderaan het Lefka Ori gebergte. Dit gebergte heeft toppen van 2000 meter, maar daar verscholen in de baai vind je schitterend turquoise water. En de trots van Kreta. Het dorpje is alleen wandelend te bereiken, je komt er met een veerboot vanuit Sfakia of wandelend vanuit Anopolis. Ik wil wel investeren in een voetreis om de prachtige stranden en beste restaurants van Loutro te ontdekken. Al weet ik niet of we echt daar het water ingaan. Loutro beach bij het dorp beloofd kiezels en zee-egels en Kerambos naturisten. Beide stranden zijn voor mijn bijna puberende dochter geen optie.

Unieke adresjes op Kreta

Maar er zijn wel schitterende plekjes om wat te drinken of te eten. Ik zocht ze vast even op bij Tripadvisor hier. Platanos ziet er uit als een heerlijk mediterraans plekje en ik vind daar foto’s van smakelijke lamskoteletjes. Ilios lijkt voor de visliefhebber een waar paradijs. Dit restaurant heeft zeker mijn voorkeur qua visgerechten. Om de dag af te sluiten lijkt het mij heerlijk om na een mooie wandeling langs die schitterende turquoise baai, nog even plaats te nemen op het terras bij café bar Maistrali.