Leeda’s village de schat van Zakynthos

  • Berichtcategorie:TRAVEL

Leeda's village zakynthosMijn dag kan niet meer stuk. Na een korte vliegreis van Amsterdam naar Zakynthos, Griekenland ben ik terecht gekomen in een stukje van de wereld wat ik met gemak het paradijs van de Ionische zee kan noemen. Leeda’s Village staat al klaar op de navigatie en met de zon al kriebelend op mijn gezicht, maak ik me klaar voor een verblijf tussen de olijfbomen. Dionisis zit al klaar om ons te ontvangen op zijn schitterende olijfbomen landgoed.

Hobbelend tussen de olijfbomen

Na een korte rit word ik door de navigatie een weggetje ingestuurd wat eigenlijk nergens naartoe lijkt te leiden. Tussen de olijfbomen door rijd ik er in, de omgeving maakt iets in me los en ik word er als het ware naartoe gelokt. De typische kleur groen die hoort bij een warm eiland en de eenvoud die de lokale huizen en hun bewoners uitstralen maakt dat ik voel dat dit klopt. En al snel rijd ik dan ook het landgoed van Leeda’s Village op. Een overweldigend gevoel van rust maakt zich van mij meester. Voor een laag muurtje, gebouwd van oude rustieke stenen met heldergroene klimop ertegenaan zie ik het bordje Villa Danaie. Dat is de plek waar ik moet zijn.

Leeda’s Village en Leeda’s CottagesLeeda's village tuin

Dionisis, de eigenaar van zowel Leeda’s Village en Leeda’s cottages (wauw klik.. die zijn echt mooiii) is een hele lieve, vriendelijke man. Hij straalt een hoop rust en positiviteit uit. En dat is nou juist precies alles wat ik deze vakantie nodig heb. Hij vertelt heel graag over zijn moestuin en over het lokale leven. Hij kookt voor je en laat je maar wat graag zijn eigen pure zuivere olijfolie proeven. Zodra ik binnenkom in Villa Danaie is dat dan ook hetgeen dat ik terugvind in de keuken. Een flesje huisgemaakte olijfolie van Leeda’s Village. Later in de week maak ik kennis met andere gasten op een gezamenlijke barbecue in de schitterende tuin. Mijn dochter speelt op de schommel en tussen de olijfbomen.

Leeda’s Village boeken? Klik…

Ook het bezoek aan de kinderboerderij van Dionisis zelf zal mijn dochter niet snel vergeten. En als ik in de middag een beetje trek krijg, bestel ik graag een pannetje shakshuka. Eenzakynthos griekenland heerlijk huisgemaakt gerecht met tomaten, uien, paprika en eieren. Afgemaakt met de olijven en olijfolie van Leeda’s Village en vanzelfsprekend komen alle overige ingrediënten uit de eigen moestuin van Dionisis.

griekenland mojitoEn als ik ’s middags lig uit te rusten bij het zwembad, geniet ik van een huisgemaakte mojito. En met al deze heerlijke smaken kan ik goed van het uitzicht hier genieten. Zakynthos is werkelijk een verbazingwekkend eilandje aan de Ionische zee.

Lees ook: Glamping

Culinair Zakynthos

Bij Dennis taverna heb ik ongelooflijk gesmuld. Niet alleen van het overheerlijke eten. Dit gemoedelijke familierestaurant bied een complete Griekse ervaring. Die je eerlijk is eerlijk verder langs het populaire strandgebied wat moeilijker zult terugvinden. Het terras bied een geweldig uitzicht en de kaart is weliswaar klein, maar er staan dagelijks extra specialiteiten op het menu die zeer zeker aan te raden zijn.

Tip! Ontdek en volg de magie van biologische boerderij Logothetis. Je leert hier van alles over olijfolie. Natuurlijk ga je van alles proeven en achteraf schuif je aan voor heerlijk Grieks eten. De olijfgaard zelf is een lust voor het oog en er is van alles te beleven.  Naast dat je hier leert over olijfolie, is er ook een diepere betekenis te vinden over mindfull leven. De rust en schoonheid die je hier vind in het warme zonovergoten Vasilikos neem je mee naar huis als een heerlijke herinnering.leeda's village zakynthos

Vanuit Leeda’s Village en Leeda’s cottages kun je ook een bezoek brengen aan Aristeon. Dit traditionele familiebedrijf is sinds 1850 gevestigd in Lithakia. Je kunt hier gratis een bezoek brengen en als je gelukt hebt kijken hoe de olijfolie geperst word. Een hele interessante plek om te bezoeken. En natuurlijk kun je hier wat blikken olijfolie kopen. Zo heb je direct wat lokale souvenirs te pakken om de thuisblijvers mee te verwennen.

Leeda’s Village en Leeda’s cottages zijn goed te boeken via Eliza was here. Zodra je aankomt op het vliegveld staat je auto reeds klaar. Voor een bezoek aan Zakynthos is een huurauto zeker aan te raden.