Rondreis door Afrika

  • Berichtcategorie:TRAVEL

afrika reizenOngerepte wildernis, imposante dieren en eeuwenoude culturen maken van zuidelijk Afrika een ideale bestemming voor reizigers die van natuur en cultuur houden. De prachtige landschappen en bijzondere natuurverschijnselen hebben veel filmmakers en fotografen geïnspireerd tot het maken van adembenemende natuurdocumentaires. Maar tegenwoordig behoort het maken van een rondreis door zuidelijk Afrika voor iedereen tot de mogelijkheden. Hoewel je dat misschien niet zou verwachten zijn de voorzieningen zoals de infrastructuur over het algemeen goed en heb je een ruime keuze uit accommodaties, variërend van betaalbaar tot exclusief. De bevolking is vriendelijk en behulpzaam en de regio heeft een stabiel politiek klimaat.

Hieronder volgen een aantal hoogtepunten, samengesteld door Sable Tours, die je bij een rondreis door zuidelijk Afrika beslist níet mag overslaan.

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een zeer divers land met afwisselende landschappen en een mix aan culturen. Blanke, zwarte en gekleurde inwoners leven sinds de afschaffing van de Apartheid in harmonie met elkaar. Ondanks het feit dat het land in vergelijking met buurlanden vrij westers is, zijn de verschillende culturen van de bevolkingsgroepen toch bewaard gebleven. Kaapstad en het wereldberoemde Kruger Park zijn een bezoek zeker waard bij een rondreis door dit mooie land, maar ook minder bekende gebieden zoals de Westkust en het droge binnenland zijn zeker de moeite waard.

Namibië

Reis je door Namibië dan lijkt het of tijd heeft stilgestaan. Aangezien dit land voor een groot deel uit woestijn bestaat, bevat het grote gebieden die praktisch onbewoond zijn en waar het landschap niet door menselijk ingrijpen is veranderd. Slechts de invloed van wind en water hebben soms voor bizarre verschijnselen gezorgd. Hoogtepunten bij een reis door Namibië zijn de rode zandduinen bij Sossusvlei, het Etosha National Park en de Fish River Canyon, die de op 2 na grootste canyon ter wereld is.

Botswana

Botswana is een land van tegenstellingen; je vindt hier een van de droogste gebieden op aarde, de Kalahari woestijn, en het waterrijke gebied van de Okavango Delta. De Okavango rivier eindigt midden in de woestijn en deze rondreis door afrikamoerassige delta is een waar paradijs voor talloze dieren. Enorme kuddes olifanten, nijlpaarden, buffels en krokodillen leven in dit gebied. En met een beetje geluk kom je enkele zeer bedreigde diersoorten tegen zoals neushoorn, wilde honden of sabelantilopen. In het noorden van Botswana komen Botswana, Namibië, Zimbabwe en Zambia bij elkaar bij een 4-landenpunt. Waar zich ook de Victoria Watervallen bevinden. Een ander zeer mooi nationaal park is het Chobe National Park. Vanuit hier is het ook mogelijk om dagtochten naar de Victoria Watervallen te maken.

Victoria Watervallen

Deze machtige watervallen werden ooit ontdekt door de ontdekkingsreiziger Dr. Livingstone, die dit natuurwonder vernoemde naar koningin Victoria van Groot-Brittannië. De watervallen liggen precies op de grens van Zimbabwe en Zambia en zijn vanaf beiden te bekijken. In het natte seizoen is de nevel die opstijgt vanaf de watervallen al van ver te zien. Een verschijnsel dat de watervallen de lokale naam ‘rook die dondert’ opleverde.

Meer informatie over reizen door zuidelijk Afrika? Sable Tours vertelt je graag meer.