Prijzen vliegtickets nog verder omlaag?

  • Berichtcategorie:TRAVEL

Via de vele reclames krijgen we vliegtickets voor de scherpste prijzen voorgeschoteld. Tickets naar Europese bestemmingen voor soms nog geen 20 euro. Hoe is het toch mogelijk dat de prijzen zo laag worden? En waar dien je op te letten als je voordelig wilt vliegen? Een aantal tips op een rij voor een voordelige vakantie.

vliegticket

Het vliegveld

De prijs van een vliegticket wordt medebepaald door het vliegveld waarvan en de vliegmaatschappij waarmee wordt gevlogen. Dit spreekt voor zich, de lowcost airlines kunnen hun tickets goedkoper aanbieden dan de grote maatschappijen. Voor wie minder luxe nodig heeft zijn de kleinere vliegvelden als Eindhoven en Rotterdam prima alternatieven. Sinds een tijdje worden er door de NS-combitickets aangeboden. Met deze tickets kan men van bijna alle stations in Nederland met de trein naar het vliegveld gereisd worden voor een lagere prijs. Ook de laatste kilometers in de bus zitten hierbij inbegrepen.

Vergelijken van vliegtickets

Op vele websites kunnen nu ook aanbieders van vliegtickets worden vergeleken. Binnen enkele seconden kan men zo de voordeligste vliegtickets te zien krijgen. Gewoon vanachter de computer, tablet of op de smartphone. Waar men waar wil kan men zo eenvoudig tot wel tientallen euro’s besparen op de vliegreis.

Datum

De periode waarin men vertrekt heeft invloed op de prijs. Het verschil tussen hoog- en laagseizoen is te verklaren. Maar binnen de seizoenen is ook de dag van de week bepalend voor de uiteindelijke prijs. De weekdagen en het weekeinde verschillen nogal van prijs.

Lage olieprijs

Momenteel is de prijs van olie zeer laag. Dit zou kunnen resulteren in nog lagere prijzen voor vliegtickets en vakanties. Het is echter wel zo dat brandstof door de vliegmaatschappijen ver van tevoren wordt ingeslagen. De prijzen van olie zullen dus nog wel langer laag moeten blijven wil dit effect gaan hebben op de vliegticketprijzen. Wie weet kunnen de tickets dus nog wat gaan zakken in de prijs.