Pizzarette

  • Berichtcategorie:FOOD

PizzaretteGezelligheid aan tafel met de feestdagen? Kies dit jaar niet voor een gourmette maar voor een pizzarette. U vraagt zich nu vast af wat dit inhoud. Logisch, want de pizzarette bestaat pas sinds 2012 en is een erg opkomend product. Toch heeft de pizzarette bij vele gezinnen het gourmetstel met de feestdagen al verslagen.

Met de pizzarette kunt u net zoals met een gourmette, met meerdere personen tegelijk tafelen en bakken. In plaats van pannetjes, staat er een pizzaoven op tafel. Deze oven’s hebben plaats voor 4, 6 of 8 pizza’s. In de oven zit een draaiende steen waar de pizza’s opgelegd worden. Na deze belegd te hebben met de ingredienten die op tafel staan, worden de pizza’s ongeveer 8 minuten gebakken in de oven. Pizza’s uit een pizzarette zijn maximaal 10 centimeter groot. U bent dus niet uitgebakken na één pizza. Een gemiddeld volwassen persoon kan 4 tot 5 pizza’s uit een pizzarette op.

Net zoals bij gourmetten, heeft pizzaretten redelijk wat voorbereiding nodig. U kunt er voor kiezen om het pizzadeeg zelf te maken, de pizza saus zelf te maken en het beleg zelf vers te snijden. Ter bevordering van de smaak van de pizza’s, is dit allemaal aan te raden.

De naam pizzarette doet vermoeden dat er alleen maar pizza’s uit deze oven komen. Dit doet vermoeden dat een dagje met dit apparaat al snel eentonig wordt. In tegenstelling, er kunnen veel verschillende gerechten met het apparaat gemaakt worden. U moet hierbij denken aan het feit dat de pizzarette eigenlijk een normale oven is. Alles wat u normaal in een oven bakt, kan bij een dagje met dit apparaat op tafel ook gebakken worden. Denk hierbij aan knoflookbroodjes, hawaibroodjes en pizza calzone’s.

Er zijn op dit moment vaak acties om het apparaat aan te kopen. Houd hiervoor dagaanbieding website’s in de gaten. Een site waar u altijd de beste pizzarette aanbiedingen kunt vinden is pizzaretten punt NL. Overweegt u om er een te kopen? Beslis dan eerst voor uzelf met hoeveel personen u het apparaat meestal zult gebruiken. Er zijn namelijk apparaten verkrijgbaar voor 4 personen, 6 personen en 8 personen.