Meisjesboeken van Thea Stilton.

  • Berichtcategorie:Kids

een prinsheerlijk feest

Thea Stilton, de zus van de bekende boekenschrijver Geronimo Stilton, schrijft natuurlijk net zulke beroemde boeken als haar broer. Maar deze zijn dan ook wel echt bedoeld voor meisjes. Thea Stilton is onweerstaanbaar en laat menig muizenhart sneller kloppen. Maar Thea heeft helemaal geen tijd voor mannen, zij is veels te drukken met het schrijven van boeken, haar werk als speciaal verslaggever bij de wakkere muis en natuurlijk als lerares op het Topfort college. De school waar ze zelf ook op heeft gezeten. Maar Thea is geen saaie juf, sterker nog, motorfietsen, karate en avontuur is meer aan haar besteed.

 

Rosalie Meenks deed voor ons verslag en las de laatste 2 uitgekomen boeken van Thea Stilton.

Een prinsheerlijk Feest

Dit boek gaat over de vijf vriendinnen Pamela Colette Violet Nikki en Paulina. Op het Topfort college komen er twee zogenaamde uitwisselingsstudenten maar ze zijn heel wat anders dan dat ze zeggen.  Er is heel veel mysterie over wij de studenten zijn en wat ze op de school komen doen. Als er dan een groot feest op school wordt georganiseerd komen de muizinnen er achter wie die studenten eigenlijk zijn.  En die uitwisselingsstudenten  blijken heel belangrijke personen te zijn.

Het was een leuk boek en ik zou het zeker een keer gaan lezen.

Het Spookhuis 

Dit boek gaat over de vijf vriendinnen Pamela, Colette, Violet Nikki en Paulina.het spookhuis

Als er opeens een beroemde schrijver op het eiland arriveert willen de muizinnen heel graag dat hij een keer komt vertellen over zijn boeken .

Maar hij zegt dat hij er geen tijd voor heeft want hij heeft namelijk een heel mooi kasteel geërfd.  Alleen had het kasteel een iets andere staat dan dat op de foto stond en blijkt het helemaal niet zo mooi.

Als de muizinnen aanbieden om hem te helpen van het opknappen van zijn kasteel gebeuren er rare dingen. Het lijkt als of ze niet alleen zijn  en of het een soort spookhuis huis.

Maar of dat echt zo is moet je zelf maar lezen. Ik vond het een spannend boek