Kinderfeestjes

  • Berichtcategorie:Kids

De meeste kinderen geven het elk jaar, een kinderfeestje: je nodigt je vrienden uit als je jarig bent en gaat iets leuks met ze doen. Iedereen weet denk ik wel wat een kinderfeestje inhoud, maar wat kan je nou precies doen op een kinderfeestje? En hoe gaat alles te werk? Hier heb ik een paar tips en ideeën voor jullie!

Uitnodiging kinderfeestje

Als je een feestje geeft, hoort daar natuurlijk een uitnodiging bij. Je kan van een uitnodiging een groot iets maken of een klein iets. Maar wat moet je nou eigenlijk op een uitnodiging zetten? Als eerste moet je natuurlijk bedenken wat je wilt gaan doen met je feestje. Stel je wilt gaan bowlen. Soms is het leuk om de spanning erin te houden. Veel kinderen zetten dan ook op hun uitnodiging: `neem je zwembroek of bikini mee, ik zeg niet wat we gaan doen.´ Verder is het eigenlijk aan jou wat je op de uitnodiging wilt zetten. Maar je kan het beste wel gewoon de tijden, datum en laat-het-even-weten-als-je-niet-kunt-komen erop zetten.

Ideeën kinderfeestje

Tegenwoordig verschillen meisjes en jongens niet zo erg, meisjes doen vaak mee met voetbal en jongens kunnen ook mee praten over hun favoriete Disney prinsen en prinsessen. Toch is er nog steeds een verschilletje. Jongens zijn in deze tijd helemaal into the cowboys en indianen. Terwijl meisjes juist weer in to de Disney prinsessen en prinsen zijn. Natuurlijk verschilt het per kind wat zij leuk vinden. Zit jouw dochter of zoon op een sport of heeft die een grote passie voor iets dan kan je daar natuurlijk iets mee doen. Standaard ideeën die simpelweg ook super leuk zijn, zijn bijvoorbeeld zwemmen, bowlen, bioscoop. Wat ook super leuk is om te doen, is om een thema te kiezen en daar iets mee te gaan doen. Bijvoorbeeld je huis versieren met het thema indianen. Of een cowboy speurtocht organiseren. Alles kan en alles mag! De meeste jongere kindjes vinden het ook leuk om te kleuren en knutselen.

Trakteren op school

Dit hoor je natuurlijk ook te doen op school. Op de dag dat je dochter/zoon jarig is neemt hij/zij iets lekkers mee naar school bijvoorbeeld een zakje chips. Dit is een soort van een traditioneel iets wat (bijna) ieder kind in Nederland doet! Wat je wilt trakteren, mag je natuurlijk helemaal zelf bepalen!

Snoepzakjes kinderfeestjes

Bijna op elk kinderfeestje deel je na het eind een snoepzakje uit, in dat snoepzakje zit dan natuurlijk een heleboel snoep en misschien nog iets anders, in een leuk zakje. Het zakje zou je bijvoorbeeld kunnen kopen in het thema van je feestje. Bijvoorbeeld een zakje waar Elsa opstaat van Frozen! Dat is heel leuk.