Het Paleo Dieet

  • Berichtcategorie:FOOD

In het nieuwe jaar zijn de goede voornemens vaak een goed begin van een gezonde maand januari. Sterker nog, januari is vaak de maand waarin de mensen het vaakst denken aan afvallen en gezonder leven. Daarom willen we graag het Paleo Dieet in het zonnetje zetten. Dit dieet is in de ogen van Afvallen experts hét dieet van 2014.

Paleo Recepten bestaan uit echte voeding

Het Paleo Dieet is gebaseerd op onze voorouders en op de manier van leven van onze voorouders. Zoals in het boek ‘De Paleo Revolutie’ mooi gezegd wordt. Wij zijn eigenlijk gewoon holbewoners die in de toekomst leven. Misschien wat meer ontwikkeld maar we zijn nog steeds mensen, net als vroeger!

Doordat de voedingsindustrie onze voeding veel bewerkt krijgen we veel verkeerde vetten en voedingsstoffen binnen waar ons lichaam geen raad mee weet. Met name suikers, gluten en zuivel zijn producten die je beter uit de weg kunt gaan in 2014.

Paleo proof recepten bestaan daarom vaak uit koolhydraatarme maar eiwitrijke producten. Van eiwitten voel je je namelijk sneller verzadigd dan van koolhydraten, koolhydraten kan je veel eten zonder dat je er vol van raakt. Mitchel zegt zelfs dat je niks hebt aan koolhydraten, ze hebben geen enkele functie voor je lichaam.

paleo dieet

Gezond met paleo

Paleo is niet alleen een manier om af te vallen maar vooral een manier om gezonder en energieker te leven. Het gezonde gewicht en het mooie lichaam krijg je er gratis bij. Ruim 1 miljoen Nederlanders hebben diabetes en dat is niet nodig, het komt namelijk door de huidige voedingsindustrie. Onze voeding is tegenwoordig zo vergiftigd dat zelfs de gezonde producten lang niet zo gezond meer zijn!

Als we op de gezonde manier gaan leven zoals onze voorouders leven is het overgewicht snel verleden tijd. Diabetes en allerlei andere vervelende ziektes kunnen worden tegengegaan en er staat nog een gezond 2014 voor je klaar!

Waarom is Paleo zo populair?

In een zeer korte tijd (2013) is er een gehele Paleo community letterlijk uit de grond gestampt. Volgers van het dieet noemen we liever fans dan volgers, het is een ware hype aan het worden. Mensen voelen zich een stuk energieker, fitter en beter door dit dieet. Puur en alleen omdat ze het voedingspatroon op een gezonde manier aangepast hebben.