Fietshelm voor kinderen: wel of niet?

  • Berichtcategorie:Kids

Lief! Fietshelm kindKinderen en fietsen, vooral bij jonge kinderen is het vaak een geslinger en gezwabber. Soms houd je echt je hart vast. Ook als je ziet hoe strak sommige automobilisten en vrachtwagenchauffeurs langs de kinderen scheuren. Angstaanjagend soms! Eén verkeerde stuurbeweging en …….je moet er niet aan denken als het jouw kind betreft, toch?

Dagelijks fiets ik met onze kinderen naar school en uiteraard ook weer naar huis. Ook al is een fietshelm voor jonge kinderen in Nederland niet verplicht, toch ben ik er een fervent voorstandster van. Ook al let je zelf goed op je kinderen in het verkeer, het kan voorkomen dat iemand anders even niet oplet. Ik kan je vertellen dat ik al verschillende keren héél blij ben geweest dat mijn kinderen een fietshelm dragen tijdens het fietsen.

 

Even een voorbeeld uit de praktijk

Gewoon even een voorbeeld. Mijn jongste zoon, bijna 5 jaar, mocht ook naar school fietsen. Slinger de slinger, nog half achterom kijkend fietst hij de rotonde op. ‘Ik ga hard hè mam? Je kunt me zeker niet bijhouden?’ Boem!! Daar lag hij, stoeprandje van de rotonde geraakt, doorgeschoten naar de andere kant, omgevallen en met zijn hoofd op de stoeprand terechtgekomen. Gelukkig ving de fietshelm de klap op. Geschrokken sprong hij overeind, twijfelend of hij zou huilen, springt hij op de fiets. ‘Gelukkig doet het niet zeer mam’ zegt hij nog…. Ik was maar al te blij dat hij die fietshelm op had. Het was een kwestie van maar 3 seconden.

 

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een fietshelm?

Een fietshelm moet vooral goed pas zitten. Check dit regelmatig want dat is gewoonweg belangrijk voor het goed functioneren van de fietshelm. Daarnaast dient de helm ook te voldoen aan de Europese richtlijn voor veiligheid. Let er ook op dat de fietshelm het hoofd goed rondom beschermt, zoals de slapen maar dat het het zicht niet ontneemt tijdens het fietsen. Wil je meer weten waar je op dient te letten bij de aanschaf van een fietshelm? Check dan even VeiligheidNL.

 

Waar koop ik een leuke, coole fietshelm voor mijn kind?

Een goed adres voor een enorm assortiment aan fietshelmen voor kinderen vind je bij Holland Bikeshop! Je kunt het zo gek niet bedenken of ze hebben die ene aparte of geweldige fietshelm in het assortiment én op voorraad. Twijfel niet en bestel die fietshelm voor je kind. Hij of zij is toch het meest kostbare dat je bezit?