DIY originele feestkleding

  • Berichtcategorie:Mode

Wat je aan trekt naar een feestje is altijd lastig. Uren sta je voor de spiegel te wikken en te wegen. Uiteindelijk maak je een keus en stap je vol zelfvertrouwen de feestlocatie binnen. Meteen valt je oog op die ander in precies dezelfde outfit. Noooo..

Gelukkig telt dit ‘fashion drama’ voor carnaval iets minder zwaar. (Het lijkt haast onvermijdelijk om niemand in dezelfde outfit te spotten. En bovendien kan het zelfs je doel zijn je outfit te matchen met die van je vrienden). Maar het blijft toch jammer wanneer je heel het dorp in die, door jou zorgvuldig uitgekozen, carnavalsoutfit voorbij ziet hossen.

Een beetje origineel voor de dag komen (als groep of alleen) hoeft bovendien helemaal niet zo moeilijk te zijn.

Je kunt er natuurlijk voor kiezen zelf achter de naaimachine te kruipen. Maar wanneer je niet beschikt over jarenlange ervaring of engelengeduld, blijkt dit een (erg) zware opgave. Zeker wanneer je een beetje een fatsoenlijke pasvorm wilt en je outfit meer dan één feestdag moet overleven.

Gelukkig bestaat er ook een makkelijkere manier om een originele look te creëren. Simpelweg door het upgraden van bestaande feestkleding. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen werken met tekst. Welke je op je kleding strijkt, of simpelweg op een kartonnen bordje bij je draagt. Ga bijvoorbeeld met z’n allen verkleed als ‘bij’ en geef iedereen een eigen naam mee. Van BIJgelovig tot BIJbel en van BIJdehand tot BIJzonder. Een andere mogelijkheid tot het upgraden van bestaande kleding is een morphsuit als basis te nemen en deze te pimpen met allerhande attributen. Daarnaast zou je jezelf ook, met behulp van de nodige make-up, om kunnen toveren tot zombie en elke outfit zo een andere look geven. Met de juiste make-up wordt elke cowboy, verpleegster of Disney prinses angstaanjagend.

Feestkleding

Ben je totaal niet creatief (of beschik je simpelweg niet over de tijd of zin een poging te wagen), maar wil je toch origineel voor de dag komen? Dan is er altijd nog Compleetverkleed.nl. Op deze webshop vind je feestkleding voor elke gelegenheid. Met keuze uit zo’n ruim aanbod is het wel erg knap als je dezelfde partyoutfit uitzoekt als de rest van de menigte.