Kies jouw houten horloge

  • Berichtcategorie:Mode

De grootste trend in de horlogebranche op dit moment is een houten horloge. Het is dé musthave van dit moment. Dat is ook niet zo gek, want ze passen in de huidige tijd met steeds meer milieuvriendelijke producten. Een houten horloges is superhip en maakt je outfit helemaal af. Er zijn verschillende webwinkels en retailers die houten horloges aanbieden. Veel horloges zien er mooi uit, maar let goed op waar je het horloge koopt. Er zijn veel imitators die houten horloges aanbieden die hun investering niet waard zijn.

Hier vind je een aantal nuttige tips voor het aanschaffen van een houten horloge:

  1. Zorg ervoor dat het gaat om echt én duurzaam hout. Er zijn partijen die stalen of platic horloges verkopen als houten horloges. Deze horloges hebben in werkelijkheid alleen de houtuitstraling, doordat ze geverfd zijn.  Ga dus voor een echt houten horloge. Dankzij het hout wegen de horloges minder dan reguliere horloges. Dit draagt erg prettig. Let er bij je aankoop ook op dat het hout milieuvriendelijk en dus 100% natuurlijk is.
  2. Een houten horloge moet er stijlvol uitzien. Veel partijen bieden houten horloges aan die eruitzien als 13 in een dozijn. Een stijlvol houten horloge is echter met de hand gemaakt en daarom uniek.
  3. Er moet een duidelijke garantie op het horloge zitten. Als je service nodig hebt, om wat voor reden dan ook, moet je in de gelegenheid zijn om bij iemand aan te kloppen. Bij retailers kun je binnenlopen en zij zullen je moeten helpen. Bij webwinkels kun je de garantie nalezen in de algemene voorwaarden. Daarnaast is het belangrijk dat er contactgegevens vermeld staan op de website. Zo weet je dat de website betrouwbaar is en je contact met ze kunt opnemen bij vragen. Wist je dat je bij een online aankoop altijd binnen 14 dagen mag retourneren?
  4. Het houten horloge moet perfect om jouw pols passen. Als dit niet het geval is bij de aankoop van het horloge, dan moet het mogelijk zijn het horloge kleiner te maken. Bekijk daarom bij aankoop de polsomvang van het geleverde horloge.  De schakelband is soms eenvoudig zelf te verstellen, wanneer de schakels met pinnetjes aan elkaar zitten.  Bekijk hier een voorbeeld van een instructiefilmpje. Je kunt ook je juwelier vragen om je te helpen met het op maat maken van je horloge (gratis of tegen een kleine vergoeding).
  5. Wat is de prijs van het houten horloge? Veel houten horloges worden met de hand gemaakt. Als dit in Europa het geval is, zie je dit vaak terug in de prijs. Vergelijk horloges van verschillende partijen, voordat je over gaat tot een aankoop. Zorg dat de prijs/kwaliteit verhouding in orde is.
  6. Zoals bij alle aankopen online, houd rekening met de verzendkosten en levertijd. Bekijk ook of je eventueel op een afhaalpunt of ander adres kunt laten leveren wanneer dit voor jou handig is. Zorg daarnaast voor een betrouwbare website, waar je veilig kunt betalen.

Kortom, denk goed na voordat je een houten horloge aanschaft. Anders kan het zomaar zijn dat je er niet veel plezier aan beleeft. Houd rekening met bovenstaande tips en je kunt met een gerust hart een houten horloge kiezen dat bij je past.

Houten horloge

Veel plezier met je duurzame en trendy houten horloge!