Buy Nothing New-maand

  • Berichtcategorie:LIFESTYLE

Heb ik dit nodig? Waarmee kan ik dit het best combineren? Waar ga ik dit voor gebruiken? Uiteindelijk breng je het zonder na te denken toch maar langs de toonbank. Wellicht komt het ook regelmatig voor dat jij impulsinkopen doet. De buy nothing new-maand biedt dé kans om jezelf uit te dagen niks te kopen en zo veel geld te sparen! Deze spaarmaand wordt officieel georganiseerd in oktober, maar je kunt het startpunt natuurlijk elk moment voor jezelf inlassen. Hoe fijn is het als je aan het eind van de maand genoeg gespaard hebt voor die nieuwe schoenen, een weekendje weg of een goede aanvulling op je spaarrekening voor je uitzet?

Opgeruimd staat netjes 

Deze maand kun jij goed bewust worden van wat je hebt en je eigendom écht leren kennen door geen nieuwe spullen aan te schaffen. Gebruik je sommige spullen niet? Misschien maak je je vrienden wel blij middels een uitlening, gift of ruil! Zonder ook maar één cent uit te geven kun je door te ruilen je uitleven met al het nieuws in je huis of kledingkast. Door hetgeen waar je nooit naar omkijkt weg te doen, maak je het een stuk overzichtelijker voor jezelf.
Voor de modejunkies die écht elke maand een aangevulde wardrobe wensen, is LENA de perfecte oplossing. Door het bezoeken van deze fashionbibliotheek loop jij voor 20 euro per maand misschien wel elke dag in het nieuw! Als je uitgekeken bent, ruil je de kledingstukken gewoon weer om voor een nieuwe outfit.

Ga met je oude spullen aan de slag

Op internet kun je verschillende opties vinden om elk denkbaar object een nieuw leven te geven. Op een regenachtige zondag creatief zijn met oude t-shirts is vermakelijk, goedkoop én origineel. Met naaigerei, textielverf en verschillende stofjes kun je veel verschillende kanten op. Je hoeft je niet te beperken tot kleding, want ook voor een nieuwe interieurstijl hoef jij niet naar een winkel. Verander lege flesjes in gekleurde en versierde vazen en gebruik kruidenrekjes of kistjes als boekenplanken. Je beste vriendin jarig deze maand? Een waardevol cadeau hoeft niet duur te zijn; tover een oude snoeppot om tot een memory jar vol briefjes met persoonlijke teksten.

Duurzaam profijt voor jezelf en het milieu

Binnen de tijd die je normaal gesproken gebruikt om te shoppen, kun je nu rustig genieten van alles wat al je om je heen hebt. Bovendien is het aanpassen van je koopgedrag op lange termijn nog goed voor het milieu ook! Hoe minder mensen onnodig veel kopen, hoe minder grondstoffen er worden gebruikt en de aarde wordt vervuild.

In plaats van het kopen van spullen, kun je je geld ook eens enkel uitgeven aan mooie ervaringen, zoals: restaurants, bioscopen, theater, musea en concerten. Ook op het ondernemen van leuke dingen kun je gemakkelijk besparen. Pak de fiets en ontdek nieuwe bezienswaardigheden binnen jouw woonplaats, stippel een reis uit die je graag zou willen maken of lees het onaangeraakte boek dat je nog achterin je kast hebt liggen. Een verrijking in kennis, ervaringen of herinneringen draag jij, integendeel tot spullen, heel je leven bij je.

image_2015_10_16