Bento Lunch, zo leer je jouw Kindje goed eten.

  • Berichtcategorie:Kids

Eten… het ene kindje is eet heel goed en kun je alles voorzetten, het ander eet wel maar liever niet alles. Maar ook zijn er kindjes die helemaal niet gemakkelijk eten. Gelukkig zijn wij zelf gezegend met een kindje wat vanaf de geboorte erg graag eet. Als baby zijnde zelfs soms een beetje te gulzig. Toch snappen we heel goed de frustratie wanneer je kindje niet goed eet.  

Gelukkig zijn er overal een heleboel tips & trics te vinden om je kindje beter te laten eten. Leuke plastic bordjes en we kennen natuurlijk allemaal het ouderwetse vliegtuig spelletje, maar tegenwoordig zijn er een heleboel andere leuke manieren om je kindje te leren eten. Vraag eens rond en kijk eens op verschillende forums en blogs. Een spelletje 1,2,3 hap of maak eens een leuke bento van de maaltijd van je kindje.  Serveer op een leuk bordje of melamine plankje. 

Wat is een Bento?

Bento komt uit Japan en is eigenlijk gewoon een gezonde lunch. Om kinderen beter en gezonder te laten eten kun je een Bento lunch maken voor je kindje. Dit houdt in lekker om te eten, maar ook mooi om naar te kijken. In Japan bestaat de Bento natuurlijk voornamelijk uit rijst, groente en vis. Maar hier in Nederland en de overige Westerse landen eten we voornamelijk brood tussen de middag. Maar ook hiermee kun je een hoop kanten op. Een gezonde Hollandse lunch kan bestaand uit brood, fruit, vleeswaren en misschien wat nootjes, mocht je kind dit lekker vinden. Met een koekjes steker kun je leuke figuurtjes steken uit het (gezond belegde) brood. Zorg ook voor kleurvariatie en variatie in het eten. Plakjes wortel geef je een gezellig vormpje en dit kun je ook goed doen met een plakje komkommer. Wat druifjes en misschien wel een paar walnoten. Dit alles bijelkaar zorgt voor een gezonde en evenwichtige maaltijd voor je kind.

Hoe maak je een Bento Lunch?

Een bento lunch maken vergt wel een beetje creativiteit en geduld. Maar met een scherp mesje, verschillende uitstekertjes en wat inspiratie van ons Bento voorbeelden Prikbord op Pinterest moet je toch een heel eind komen. Leuk om je kindje eens wat bijzonders mee naar school te geven. Handig om dit te verpakking in hun eigen broodtrommel met naam. Kijk ook eens naar een leuke drinkbeker. Wil je thuis een Bento Lunch maken voor je peuter? Serveer deze dan op zo’n superleuk melamine bordje van Dreumes enZo.

Wedden dat jou kindje wel gaat eten als ze zo’n feestje voorgeschoteld krijgen?

bento lunch met ei 1943caddceaa82be9f3f72c3c81d06b3 d015498a199b6f5bc1dd0b89a07c442a