Zo ziet een nieuw slot in stijl met jouw interieur eruit

  • Berichtcategorie:Wonen

Een van de elementen binnen een nieuwbouwwoning die regelmatig vervangen wordt na de oplevering hiervan is de deur. Veel woningen zijn voorzien van grote witte deuren, welke niet passen bij de interieurstijl die je in de woning wilt gaan gebruiken! Onder meer een stalen deur met ruiten is momenteel erg populair. Overigens worden deze deuren lang niet altijd van staal gemaakt. Ook een houten model of een model van kunststof met een metalen look zijn populair. Bij het vervangen van buitendeuren is het raadzaam deze van een kwalitatief goed slot te voorzien. Het helpt je de kans op een inbraak in huis sterk te verkleinen! In dit artikel lees je meer over de manier waarop je een geschikt slot vindt bij jouw interieur. 

Kies voor een SKG-gecertificeerd slot 

Het is sterk aan te raden om voor een SKG-gecertificeerd slot in huis te kiezen. Dat geldt niet alleen voor het slot op de voordeur, maar bijvoorbeeld ook voor de sloten op ramen. Deze sloten worden voorzien van een rating tussen de één en drie sterren. Des te meer sterren een slot krijgt, des te groter is de weerstand die deze biedt aan inbrekers. Wist je dat je met SKG-gecertificeerde sloten in aanmerking kunt komen voor een korting op je verzekeringspremie? Zo kost het verzekeren van je fraaie inboedel je minder! 

Let op het deurbeslag op een deur 

Om het slot en de deur goed aan te laten sluiten bij je interieur, is het voornamelijk van belang om te kijken naar het deurbeslag. Goede sloten zijn met ieder deurbeslag in een standaardmaat te combineren. Het deurbeslag maakt dat het slot steeds minder opvalt! Daarbij wordt het deurbeslag tegenwoordig in diverse stijlen en maten aangeboden. Welk deurbeslag past het beste bij jouw interieur? 

Meer informatie lees je op deze website. Ook vind je er informatie over de hulp die slotenmakers je bieden bij het vervangen van sloten.