Tips om je veranda mooi aan te kleden

  • Berichtcategorie:Wonen

Aangezien de tuin een steeds belangrijker onderdeel wordt van onze leefomgeving, wordt ook de veranda steeds populairder. Met een veranda kun je namelijk altijd beschut van de tuin genieten, wat voor weer het ook is. Maar met alleen beschutting ben je er nog niet. Je dient de veranda ook een goede inrichting te geven om er optimaal van te kunnen genieten. Daar geven we je hier wat tips voor.

Comfort begint bij een aangename temperatuur. Het is dan ook belangrijk om te zorgen voor een goede warmtebron. Deze bestaat in de meeste gevallen uit terrasverwarming. Terrasheaters zijn er in vele soorten en maten, waarvan de smalle heatpanelen het populairst zijn. Deze innovatieve terrasverwarmers zijn geliefd om hun subtiele designs en eenvoudige montage. Ze vallen tegen de muur van je woning of overkapping van je veranda nauwelijks op, terwijl ze toch in staat zijn om een groot oppervlak te verwarmen. Ze werken daarnaast volledig elektrisch en zijn op afstand te bedienen vanuit je luie stoel. Verder geven ze ook geen rode gloed af, zodat eventuele sfeerverlichting er niet onder lijdt.

Loungehoek
Ook een goede zithoek mag niet ontbreken in de veranda. En die hoef je ook niet te missen door een breed aanbod tuinstoelen, -banken, poefen, hockers, ligbedden, etc. Van alles wat er verkrijgbaar is aan meubilair, is een goede loungeset vaak het meest praktisch. Hiermee heb je in je veranda in één klap een gezellige zithoek gecreëerd. Het aanbod is enorm, waardoor er altijd een set verkrijgbaar is die niet alleen optimaal past, maar ook nog eens heel lekker zit en er perfect uitziet. Als een vaste set moeilijk past, kun je ook kiezen voor een modulaire set. Deze sets bestaan uit losse elementen die je onafhankelijk van elkaar een plek kunt geven, waardoor je dus minder gebonden bent aan de ruimte in je veranda.

Verlichting
Om ook ‘s avonds in je veranda te kunnen genieten, is het belangrijk dat je er voldoende verlichting in aanbrengt. Daarvoor zijn er enorm veel inbouwspots verkrijgbaar, die van je veranda tot in de late uurtjes een sfeervolle plek maken. Ook heb je de keuze uit een breed aanbod smaakvolle wandlampen voor tegen de zijwanden van je veranda of muren van je woning.

Tuinhaard
Ook enorm sfeervol: een gezellige tuinhaard. Hiermee creëer je zowel meer warmte als meer sfeer. Daarnaast beschikken de meeste tuinhaarden – onder andere die van Happy Cocooning – over een handig tafelblad rondom het vuur. Dit maakt de haarden tevens bruikbaar als bijzettafel voor een aantal lekkere hapjes en drankjes. Met de juiste accessoires zijn de haarden ook bruikbaar als handige gril om lekkere late night snacks mee te bereiden.
123tuinposter.nl: een tuinposter in elk mogelijk formaat