Zo snel mogelijk een lekkage in huis verhelpen

  • Berichtcategorie:Wonen

wateroverlastSchade veroorzaakt door een lekkage in huis kan grote kosten tot gevolg hebben. Wanneer een lekkage niet op tijd verholpen wordt dan kan dit allerlei problemen veroorzaken. Een lekkend dak bijvoorbeeld kan houtrot als gevolg hebben waarvan de reparatiekosten zeer snel kunnen oplopen. Ook lekkende leidingen die verborgen zijn in de muren van het huis kunnen grote schade opleveren waaronder vocht- en schimmelplekken op het plafond. Het is daarom uiterst belangrijk dat bij de eerste tekenen die je ziet van een lekkage dat deze zo snel mogelijk verholpen wordt.

Tekenen van een lekkage

Als eerste is het natuurlijk belangrijk dat wanneer je een lekkage in huis hebt dat deze zo snel mogelijk ontdekt wordt. Pas dan kan je immers de nodige stappen zetten om de lekkage te verhelpen. Dingen waar je op moet letten om waterschade zo spoedig mogelijk op te sporen is bijvoorbeeld een onnodig hoge waterrekening. Alhoewel bij de meeste mensen deze om de drie maanden bezorgt wordt of enkel een vastgesteld maandbedrag laten zien die pas op het eind van het jaar gecorrigeerd wordt. Daarom zijn er andere tekenen die al voor deze tijd gesignaleerd kunnen worden. Let bijvoorbeeld op warme en koude plekken op de muren of vloeren en wanneer je een natte plek ergens in huis ziet doe dan meteen grondig onderzoek om de oorzaak hiervan te achterhalen.

Lekkage verhelpen

Indien je een lekkage in huis hebt ontdekt, neem dan zo snel mogelijk contact op met een loodgieter. Probeer een afspraak snel in te plannen zodat de loodgieter langs kan komen en de exacte oorzaak van de lekkage kan vaststellen. Dit is niet altijd een makkelijke opgave en daarom is het aan te raden om hier meteen professionele hulp bij in te roepen. Een loodgieter kan namelijk door middel van lekdetectie technieken de exacte plek van de lekkage voor je opsporen en deze ook meteen verhelpen. Hiermee voorkom je dat er grote schade aan het huis wordt aangericht. Immers als je eenmaal op het punt bent gekomen dat er schimmelplekken in huis zijn ontstaan dan kom je hier niet makkelijk meer vanaf.