Hoe maak je een landelijk sobere badkamer?

  • Berichtcategorie:Wonen

sobere badkamerWat is landelijk sober eigenlijk? Hoe ziet deze woonstyle eruit en welke sfeer wordt er uitgestraald? Welke materialen worden er eigenlijk gebruikt in een sober landelijke badkamer en het verdere interieur? Hoe ziet het kleurenpalet eruit en welke woonaccessoires kun je hiervoor gebruiken? In dit artikel gaan we proberen antwoord te geven op een aantal van deze vragen.

Wat is landelijk sober wonen?

De sobere woonstyle is een interieurstyling waarbij gebruik gemaakt wordt van ruwe materialen, grove en grote woonaccessoires en alles in een eenvoudig sober kleurenpalet. Bij een landelijke woonstijl kiezen we graag voor grote accessoires. Liever één grote eyecatcher aan de muur, dan een verzameling van fotolijstjes en tierlantijnen erbij. Je creëert met minimale meubels en accessoires een rustgevende omgeving met rustige kleuren. Daarnaast gebruik je veel natuurlijke materialen zoals hout, stoffen met een grove structuur en ook beton en natuursteen vind je terug in het landelijk sobere interieur.

Welk hout in je landelijke sobere interieur?

Grove structuren vind je ook terug in de houtsoorten die er gebruikt worden in een sobere woonstijl. Hout wat doorleefd is, zoals oude wagon planken of oude scheepsvloeren. Van deze houtsoorten worden veel tafels en overige meubels gemaakt, maar ook oud douglas hout leent zich perfect voor het gebruik in een sobere badkamer. Badkamer meubels of wastafel meubels kunnen daarvan gemaakt worden. Het unieke resultaat wordt juist door dit oude doorleefde hout bereikt. Met sloophout krijg je een iets kleurrijker effect, maar ook sloophout heeft een doorleefde uitstraling welke je goed kunt gebruiken in het sobere interieur. Verdere houtsoorten die we nog kunnen noemen zijn: eiken spoorbielzen, steenschotten, oud grenen, en oude schaaldelen van meerpalen.

Sober en landelijk kleurgebruik

Het kleurenpalet is uiteraard sober. Een combinatie van verschillende tinten grijs worden afgewisseld met aardse tonen als lijm en mos, koffie kleuren met taupe en als rustige tent beige en zand kleuren. Kleuren die al heel lang bestaan en vroeger al gemaakt konden worden. Er zijn meerdere interieur verf en wax aanbieders met kleurenkaarten speciaal gericht op deze populaire woonstijl. Kleuren als leem en coffee worden vaak gebruikt op de muren, tegelvloeren zijn mooi te combineren door ze in donkere grijstinten te kiezen. Voor alle kleuren geldt eigenlijk wel; “hoe matter, hoe beter.”