Comfortabele boxsprings

  • Berichtcategorie:Wonen

Van alle soorten bedden, is de boxspring het meest populaire en meest verkochte bed. In vrijwel elk hotel overal ter wereld, wordt gebruik gemaakt van boxsprings. Een boxspring is comfortabel en zeer makkelijk op te maken en te gebruiken. Daarnaast ligt een beetje goede boxspring altijd comfortabel. Er zijn eenvoudige boxsprings en hele luxe soorten, het hangt allemaal van het budget af, wat je voor een bed over hebt.

Wat is een boxspring?

Letterlijke vertaald is een boxspring een ‘bak met springveren’. En dat is dus ook waarom de boxspring zo populair is. Het is een goede vering en ligt daarom vrijwel altijd comfortabel. Een Boxspring van Lion Beddenshop bestaat uit een gestoffeerde bedbodem, die voorzien is van een binnenvering. Hierop ligt dan de matras. De bodem ligt vaak in een frame met pootjes eronder. Op de matras kan dan nog eventueel een topper liggen. Dit compleet geheel wordt tegenwoordig vaak als boxspring genoemd, maar strikt genomen, is het eigenlijk alleen de bedbodem. Er zijn nogal wat variaties hierop. Zo zijn er ook bodems zonder binnenvering en is het alleen een houten box waar een matras op ligt. De matras kan voorzien worden van een binnenvering (ook wel bonell genoemd) of pocketvering. De binnenvering bestaat uit aan elkaar geregen veren, die een wiegend en verend resultaat geven. Je kan de ligging op dit bed vergelijken met een waterbed. Het is een relatief goedkoop soort matrasvulling. In een pocketvering matras zitten de veren juist niet aan elkaar, maar zelfstandig en verpakt in zakjes. Dit heeft een volledig andere ligging dan de binnenvering matras. De ligging is stevig en je kan in een bed met pocketvering daarom veel makkelijker draaien. De pocketvering wordt steeds populairder en is ideaal voor bijvoorbeeld ouderen.

Soorten boxsprings

Je kan onderscheid maken in drie soorten boxsprings:
Vlakke boxspring:
De meest gebruikte boxspring en ook de goedkoopste. Een niet verstelbare frame en bedbodem met daarop de matras.
Elektrische boxspring:
De boxspring bestaat uit één of twee motoren. Hiermee is het hoofdeinde en het voeteneinde elektrisch verstelbaar. Er kan een keus gemaakt worden om de gehele matras omhoog te laten komen, of twee matrassen apart van elkaar. Bij het laatste, komt er over beide matrassen nog een topmatras.
Scandinavische boxspring:
Scandinavische boxsprings, staan bekend om hun luxueuze uiterlijk en hun extra comfort. Het is een vlakke of elektrische boxspring, maar dan aangevuld met enkele extra comfortlagen, wat deze boxspring dan ook super comfortabel maakt.

Overige elementen

een boxspring bed kan je zo compleet maken als je zelf wilt. Een compleet comfortabele boxspring, heeft dan vaak nog een prachtig hoofdbord of nachtkastjes volledig in stijl als de boxspring. Deze elementen zijn ook in diverse kleuren en stoffen te krijgen. Vaak zie je dat wegens hygiëne een hoofdbord van leer is genomen. Een nadeel van een stoffen boxspring kan zijn, dat vlekken moeilijk te verwijderen kunnen zijn. Daar tegenover staat weer, dat het algemeen onderhoud en opmaak, wegens ontbreken van een bedrand, makkelijker is bij een boxspring.