Zelf je eigen stoere beanie maken.

  • Berichtcategorie:Mode

zelf beanie makenBeanies, je kent ze vast wel. Te koop voor ongeveer een tientje in vrijwel elke modezaak. En ook online kun je beanies kopen. Maar kun je ze ook zelf maken? Natuurlijk! Alles wat je nodig hebt is een bolletje wol en een breinaald. En veel geduld natuurlijk, want je bent er wel een heel poosje zoet mee.

Als je qua geduld wat minder bedeeld ben dan kun je nog overwegen om er gewoon een te versieren. Versieren? Ja, zoals je vast ook wel eens cupcakes versiert. Gewoon, met een beetje vilt en wat pailletten, steentjes, of wat je leuk vindt! En het leuke is: het kost bijna niets, en is helemaal niet moeilijk. Zo knutsel je zelf je eigen hippe beanie.

Hoe je je persoonlijke beanie maakt? Wel, je begint natuurlijk met een beanie. Tenzij je die zelf wil breien, want dat kan dus ook nog. Daarnaast heb je datgene nodig waarmee je de veredelde muts wil versieren. Zoals bijvoorbeeld steentjes, maar uiteraard kun je van alles nemen, zolang het maar staat en jij het maar mooi vindt.

Verder heb je nog lijm nodig (goh), en een stuk vilt dat qua kleur bij je beanie en bij je op te plakken materiaal past.

Als je dat allemaal verzameld hebt kun je beginnen. Je plakt voorzichtig de steentjes op het stuk vilt. Als je tevreden bent over het resultaat laat je het een dagje drogen, en vervolgens knip je het vilt voorzichtig uit. Je zoekt een mooie plek op de beanie uit, en plakt het stukje vilt met nog wat lijm goed vast. Zorg ervoor dat je geen lijmresten achterlaat, want dat ziet er erg lelijk uit!

Als je ervoor kiest enkel pailletten op te plakken, dan kun je die eventueel ook gewoon rechtstreeks op de beanie plakken, dus zonder ze eerst op vilt te lijmen en daarna weer op de muts te plakken. Dat scheelt weer wat gedoe, en zorgt ervoor dat je ze wat speelser over de muts kunt verspreiden.

Veel succes!