Dress to impress: kies voor een jurkje!

  • Berichtcategorie:Mode

Natuurlijk wil je er altijd stralend uitzien, maar al helemaal als je voor een groot feest wordt uitgenodigd. Dus: dress to impress. Hoe doe je dit het beste? Met een jurkje natuurlijk! Ze zijn er werkelijk in alle soorten, maten en kleuren waardoor iedere vrouw zich mooi en toch comfortabel kan voelen.  Nog een plus punt: wat mannen betreft doe je dit ook nog altijd met een jurkje aangezien daarin het beste de vrouwelijke vormen tot hun recht komen.

OK, je weet dus al dat je een jurkje wilt dragen. Om geen faux pas te maken begin je bij het checken of er ook een dresscode is en wat voor kleding je daarbij hoort te dragen. Zo ja…houd je daar dan ook aan. Bijvoorbeeld ‘Black Tie’ waarbij een avond- of galajurk een must is. Je zult denken dat zulke chique feestjurken altijd erg prijzig zijn. Tip: heb je even niet zo veel geld te besteden? Houd er dan rekening mee dat veel verschillende grote modeketens  in het najaar ook avond- en galajurken in het assortiment hebben voor een redelijke prijs. Mocht je daar niet kunnen slagen, dan kun je altijd nog bij gespecialiseerde winkels en bruidswinkels kijken.

feestjurkje

Is er geen dresscode, zoek dan naar het type jurkje waar jij je sexy én comfortabel in voelt! Dit laatste is een echte aanrader om rekening mee te houden omdat je je dan niet alleen zelfverzekerder voelt, maar een jurkje dan ook vaker zult dragen. Vaak weet je van jezelf al of je je comfortabel voelt in een minijurkje (opletten dat hij niet opkruipt!), cocktailjurkje met verhard bovenlijfje (ademnood!) of bijvoorbeeld een strapless jurkje (gedoe  om een goede, onzichtbare strapless BH te vinden of er helemaal geen BH onder te dragen).

Als laatste is de kleur en de stof iets om rekening mee te houden. Algemeen bekend uiteraard, maar sommige kleuren halen je op en andere zorgen ervoor dat je er wat bleekjes bij loopt. Voor iedereen zijn dit weer andere kleuren , maar wel goed om even in de gaten te houden. Daarnaast zijn satijn of zijde aantrekkelijke glanzende en zachte stoffen. In een zijden jurkje zijn jouw lichaamsvormen tot in detail te zien. Supersexy natuurlijk, maar iets minder mocht je je al wat onzeker voelen over je buik, billen of benen.

Met deze tips & tricks kan de jacht naar het mooiste, leukste, meest sexy jurkje beginnen. En als finishing touch kies je natuurlijk bijpassende schoenen, accessoires en make-up. Met killer heels, een opvallend tasje of bijzondere sieraden maak je een outfit helemaal af voor een blijvende impressie!