Waterontharder in Nederland?

  • Berichtcategorie:Wonen

Hard water is niet ongezond, maar veel mensen geven liever de voorkeur aan zacht water. Dit harde water kan verminderd worden door een bepaald apparaat genaamd de waterontharder. Dit apparaat zorgt dat de hardheid van het water gedeeltelijk verdwijnt.

Waterhardheid
De waterhardheid in Nederland kan nogal verschillen. In Nederland krijgt hardheid ook wel eens de benaming DH. Dit is een afkorting en staat voor Duitse Hardheid. Niet alleen een waterontharder onthard water, er word ook wel Ultrafiltratie gebruikt. Ultrafiltratie heeft dezelfde werking als een waterontharder.

Niet alleen is hard water minder goed voor de menselijke gezondheid, ook voor apparaten geldt hetzelfde, zowel binnen als buitens huis. De apparaten die het meeste worden aangetast zijn de kraan, afwasmachine, wasmachine, toilet, wastafel, cv installatie, badkamer en ten slotte het keuken apparatuur. Het middeltje Ultrafiltratie en de waterontharders kunnen deze schade voorkomen, doordat de hoeveelheid kalk wordt gereduceerd.

Hoe werkt een waterontharder ?

Er zijn veel verschillende waterontharders. Ze hebben precies dezelfde werking. Het gaat als volgt: hard leidingwater komt binnen en mengt zich met het zout. Dit word pekel. Vervolgens komt er schoon water binnen en mengt zich met het pekel.  Daarna word dit vermengde water door een waterdruk geperst, op deze pers zit een hardfilter die ervoor zorgt dat er uiteindelijk alleen nog maar zacht water overblijft.

De prijzen van een waterontharder

Zoals al eerder vermeld heb je heel veel verschillende soorten waterontharder. Zo dus ook heel veel verschillende prijzen. Ze zijn al te koop voor een paar tientjes maar je kunt ze ook kopen voor duizenden euro’s. Weet je wat je koopt, onderzoek eerst of je er wel echt een nodig hebt. Omdat er zoveel modellen zijn is het verstandig om online op te zoeken welk soort jij wel of niet nodig hebt. Daarnaast is het verstandig om meerdere offertes op te vragen. Zo kun je komen tot een goede vergelijking. Vergelijk daarbij geen appels met peren, maar laat je goed informeren.

 

 

 

Squla - Actie cadeaukaart 468x60