Wat te doen in Greve in Chianti | De Slagerij

  • Berichtcategorie:TRAVEL
Antica Macelleria Falorni Greve in Chianti
Greve in Chianti slagerij

Antica Macelleria Falorni. Slagerij, kaasmaker, wijnhandel en toeristische trekpleister in één! Toen ik in Italie in de Chianti streek aan het rondneuzen was, kwam ik in Greve in Chianti terecht. De bistro Antica Macelleria Falorni was een bezoek waard, had ik mij laten vertellen. En tja dat is het zeker! Een grote glimlach kwam er op mijn gezicht toen ik het plein opliep richting deze nostalgisch uitziende plek. Deze idyllische slagerij is opgericht in 1806 en vertegenwoordigt de beste salumi. Bij binnenkomst schettert er swingende Charleston muziek in je oren en je waant je direct terug in de tijd.

Greve in Chianti Slagerij

Het woord slagerij is bijna een belediging voor dit schitterende concept. Naast de verkoop van geweldige hammen, salami’s, Italiaanse kazen en natuurlijk de

Wijnautomaat greve in chianti
Een glas Chianti wijn uit de automaat

beste wijnen uit de Chianti streek. Is het ook een bistro. Geen chique bedoeling, maar gewoon eerlijk en kwalitatief goed eten van simpel servies. De perfecte plaats om culinair te genieten tijdens de lunch en direct wat meer te leren over de lokale eetcultuur en geschiedenis. Je kunt er natuurlijk alle gerechten uit de slagerij proberen, maar ook serveren zij soepen, broodjes en heerlijke vleesgerechten, die vanzelfsprekend supervers zijn. Na een maaltijd hier weet je weer waarom je in Italië bent.

Een bezoekje binnen in de slagerij is een belevenis op zichzelf. Je lijkt een stap terug in de tijd te doen, de winkel ligt en hangt volledig vol met het beste wat de Chianti streek te bieden heeft. Aan het plafond hangen salami en hammen te drogen en de geur van al dit lekkers dringt dan ook direct je neus binnen. Ik ben eens rustig gaan zitten en goed om me heen gaan kijken, de rijke historie van dit concept eens goed door laten dringen via alle zintuigen die ik bezit. Ik bestel een broodje en via een automaat kom in het bezit van een goed glas wijn. Een unieke combinatie van het allerbeste voedsel. Dit is écht culinair genieten.

De uitbundige decoratie bestaat uit dierenkoppen aan de wand. Maar ook ouderwets slagers gereedschap. Attributen van voortijdse wildzwijnen jagers hangen naast het uitgebreide assortiment salami’s. En zo hier en daar tussendoor wat fotolijsten met historische afbeeldingen van familieleden en voorgaand medewerkers.

Wat te doen in Greve in Chianti

Greve in Chianti Slagerij Antica Macelleria Falorni vind je hier: Piazza G. Matteotti, 71, Greve in Chianti