Ook moeders fietsen op een E-bike!

  • Berichtcategorie:Wonen

zwanger? elektrische fietsDe laatste jaren is de elektrische fiets (ook wel E-bike) enorm in opkomst. Ze worden ook tegen steeds gunstigere prijzen aangeboden. De elektrische fiets bestaat eigenlijk al jaren, maar sinds het nieuwe type lichtere accu’s wordt gebruikt zijn de fietsen een stuk beter te hanteren. Ook als moederfiets is de elektrische fiets een fantastische uitvinding!

Met een elektrische fiets kun je met veel minder moeite veel langere afstanden rijden. Het fietsen met een of meerdere kinderen is toch al wat zwaarder. De elektrische fiets kan dan prima uitkomst bieden. Kinderzitjes zijn tegenwoordig op vrijwel alle E-bikes eenvoudig te monteren. Je bent met een E-bike ook sneller ter plekke en hebt geen last van files en dure brandstofprijzen. Verder spaar je ook het milieu, wanneer je met de kinderen even wat boodschappen gaat doen of op weg bent naar de kinderopvang.

Een ander voordeel zit hem in het kostenaspect. Kinderen zijn vaak toch erg duur en het aanschaffen van een elektrische fiets zorgt ervoor dat je op een eenvoudige manier wat geld kunt besparen om andere dingen mee te doen. Zo zijn aanschaf en onderhoud natuurlijk een stuk goedkoper dan bij een auto en hoeven er ook geen dure belastingen en verzekeringen voor betaald te worden.

Daarnaast is het ook nog eens gezond voor jezelf en je kind(eren) om te fietsen. Je hebt zelf lichaamsbeweging en laat je kind(eren) genieten van de buitenlucht.

E-bike opladen

Uiteraard bestaat er ook een klein nadeel, maar dit hoeft niet per se een probleem op te leveren. Op een laadbeurt kunnen de meeste elektrische fietsen minimaal 80km ondersteuning leveren. Er zijn echter modellen die tot 150km gaan. Dit is natuurlijk een behoorlijke afstand, maar de fiets moet toch regelmatig opgeladen worden. Wanneer dit vergeten wordt trapt de elektrische fiets altijd iets zwaarder dan een normale stadsfiets. Dit is eigenlijk het enige om in de gaten te houden.

Het is wel duidelijk dat er vrijwel alleen maar voordelen te noemen zijn voor het gebruik van een elektrische fiets als moederfiets!