Tienerkamer inrichten voor meisjes

  • Berichtcategorie:Wonen

tienerkamer inrichtenHet gebeurt altijd bij dochters, kleine meisjes worden groot. Zodra ze in de pubertijd komen brengen ze meer tijd door in hun kamer en hun oude roze prinsessen kamer wordt “kinderachtig” genoemd. Daar moet dan verandering ingebracht worden. Maar wat moet nou precies in een tienerdochter kamer? Dat hangt natuurlijk af van je dochter haar smaak. Maar hier zijn een paar inspiratieve tips om je dochter haar tienerkamer helemaal naar haar zin te maken!

Do it yourself tienerkamer

Do it yourselfs of terwijl DIY is iets wat je zelf kan maken. Bijvoorbeeld een lamp die je zelf kan maken zodat de lamp eruit ziet als je eigen smaak. DIY is super leuk om te maken en op YouTube staan ook veel tuttorials met ideeën wat je allemaal kunt maken voor op je kamer. Het is ook een idee om met behulp van de filmpjes op YouTube iets leuks te maken voor in de geweldige tienerkamer.

Muurdecoratie tienerkamer

Een lege muur zonder enkele decoratie is ook maar saai. Tegenwoordig zijn er een hoop nieuwe beroemdheden bij gekomen waarvan je dochter ongetwijfeld ook wel van 1 van hen fan is. Posters van je dochters idool aan de muur in de tienerkamer is dan ook helemaal tof. Stel je dochter vindt dit niet leuk dan zijn er natuurlijk altijd nog andere ideeën waarmee je de muur kunt versieren, bijvoorbeeld polaroids, daar zou je leuke fotos in kunnen doen en dantienerkamer muurdecoratie met een touwtjes en was knijpertjes aan de muur kunnen hangen. Dan kun je altijd terug kijken naar de leuke momenten die je hebt meegemaakt en ziet je muur er ook nog heel erg creatief uit.

Iets anders wat je nog kunt doen is om bijvoorbeeld lichtjes aan je muur te hangen, dit creëert een hele gezellige en leuke sfeer in de tienerkamer.

Maar er bestaan natuurlijk nog tientallen andere opties die super leuk zijn in een tienerkamer voor aan de muur, bijvoorbeeld:

-schilderijtjes

-fotolijstjes

-naam van je dochter aan de muur

-een mooie quote aan de muur

-bloemen

-leuke muurstickers

  

Meubels

Jongere meisjes willen graag opgroeien, als meisjes wat ouder zijn en de pubertijd bereiken voelen ze zich ook al wat tienerkamer meubelsouder. Wat dan helemaal leuk is, is een breder bed. Dit kan een twee persoons bed zijn of een breder 1-persoonsbed. Als er dan ook een hoop leuke kussentjes op het bed liggen, maakt dat het helemaal af.

Oudere meisjes gaan make up en nagelak gebruiken om dat saai in de kast of in een la te bewaren is ook niet leuk. Daarom is het leuk om bijvoorbeeld een plankje op de muur te zetten en daar alle nagelak/make up op te zetten.

Zodra je dochter naar de middelbare school gaat krijgt ze veel huiswerk op. Daarom is het fijn om een bureau te hebben waaraan je je huiswerk kunt maken. Het bureau kun je dan ook leuk inrichten met spulletjes. Zoals ik in het begin al vertelde over DIY zijn er op YouTube ook een heleboel tuttorials over hoe je bijvoorbeeld glaze potjes leuk kan versieren. In deze potjes kun je dan bijvoorbeeld pennen doen en ze op je bureau neerzetten. Dan is je bureau ook gelijk leuk versierd en mooi.

De kledingkast, een belangrijke meubel die in de tienerkamer te vinden moet zijn. De kledingkast hoeft niet zo speciaal te zijn, als het maar naar je dochters smaak valt. Wat erg leuk is om een rek te kopen waar haakjes aangehangen kunnen worden.

Een zacht kleed in het midden van de kamer is super leuk. Vooral als er ook nog een klein tafeltje op staat met bijvoorbeeld een bloemetje erop. Dat maakt de tienerkamer helemaal af!

Het prinsessen dekbed moet natuurlijk ook weg, deze kan vervangen worden door een wit dekbed met leuke vormpjes of een zwart dekbed met leuke vormpjes, of iets specifieks wat je tienerdochter leuk vind.

Kleuren

Zoals ik in het begin al vertelde, moet de “kinderachtige” roze kleur weg. Deze roze kleur met vervangt worden door een effe kleur, bijvoorbeeld zwart of wit. Of pastel blauw/roze.

 

GIF Banner - 728x90