Het inrichten van de eetkamer.

  • Berichtcategorie:Wonen

In deze drukke tijden is het ‘s avonds en in de weekenden heerlijk om met het gehele gezin even tot rust te komen. Een moment bijpraten en genieten van het lekkere eten. Iedereen houdt er van dat de eethoek uitnodigt om heerlijk te gaan zitten en lekker lang te tafelen. De eetkamer wordt dus meer dan een ruimte om het eten weg te werken maar is steeds meer onderdeel van een levensstijl en neemt dus een steeds belangrijkere rol in in de woning. Gelukkig zijn er dan ook allerlei verschillende mogelijkheden en stijlen om je eetkamertafel de uitstraling te geven die je graag wilt zien. Van design meubels tot een landelijke robuuste eettafel, opties genoeg en ook combineren is uiteraard mogelijk. Zo hou je het speels en meer eigen!

design meubels

 

Meten is weten

Bij de eetkamer is passen en meten slim. Je wilt namelijk niet dat je aan een te krappe tafel zit of juist dat je stoel te laag is voor de tafel. Dit zijn belangrijke keuzes die je dient te maken want kies je vervolgens bijvoorbeeld juist voor een ronde tafel of een uitschuifbare eetkamertafel? Hou er in ieder geval rekening mee dat er rond te tafel ongeveer 90 centimeter wordt vrijgehouden. op die manier heb je dan genoeg ruimte voor het schuiven van je stoel en achter de stoel langs te lopen wanneer er iemand op zit. Zorg dan ook voor een  vrije looproute van de keuken richting de eettafel en zorg dat er nog ongeveer 120 centimeter zit tussen een deur en de eetkamertafel.

 

De eettafel heeft de hoofdrol

Uitgebreid tafelen doe je op een uitnodigende tafel. Wanneer er ruimte genoeg is is de tafel optimaal inricht voor lang tafelen maar het kan ook zo zijn dat de tafel meerdere functies dient te vervullen. Het formaat van de tafel is dus zeker van belang. Een woontafel kan bijvoorbeeld voor meerdere functies worden ingezet en is vaak erg royaal van maat. Belangrijk is natuurlijk wel dat de tafel in de kamer past en er nog voldoende ruimte is om te zitten. Je kunt er bijvoorbeeld aan zitten om te computeren, een spelletje te spelen of om lekker wat te drinken met vrienden. Belangrijk is dat een tafel goed tegen een stootje kan en daarnaast wilt het oog natuurlijk ook wat. Van een landelijke houten tafel tot een design tafel van glas: bekijk wat past bij je interieur en waar je je fijn bij voelt.

design eettafel

Stoelen

Comfortabele stoelen zijn natuurlijk voor iedere eetkamer een echte must. Niets is erger dan urenlang zitten op een harde stoel. Belangrijk is dat het formaat van de tafel het aantal stoelen bepaalt. Hierna kun je kijken hoe groot je deze stoelen wilt hebben. Groter betekend vaak ook dat deze comfortabeler worden.Je kunt uiteraard voor wat kleinere stoelen gaan en hier plaids of kussens in te leggen om het comfort te verhogen. Gestoffeerde stoelen geven vaak een wat luxueuzere uitstraling en kunststof stoelen gaan vaak al meer richting het strakkere design.