Waarom het van belang is om een slot met een keurmerk te plaatsen

  • Berichtcategorie:Wonen

Je wilt de kans op een inbraak in huis tot een minimum te beperken! Toch is dit vaak makkelijker gezegd, dan in de praktijk verwezenlijkt. Welke sloten zijn bijvoorbeeld het meest geschikt voor op ramen en deuren? Op welke manier kun je voorkomen dat inbrekers je woning tijdens een vakantieperiode als doelwit nemen? Enzovoorts. In dit artikel leggen we je uit, waarom het van belang is om voor een slot met keurmerk te kiezen. Het meest bekende en betrouwbare keurmerk dat aan sloten wordt gegeven is het SKG-keurmerk. Ken jij dit keurmerk al? 

SKG-keurmerk voor sloten op ramen en deuren 

Een slot met een keurmerk plaatsen biedt als voornaamste voordeel, dat het slot uitgebreid getest is op de weerstand die het biedt tegen de meest voorkomende inbraakmethoden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kerntrekken en de klopsleutelmethode. Het SKG is een stichting die dit keurmerk aan sloten toekent. Ieder slot krijgt hierbij een rating tussen de één en drie sterren. Bij sloten met drie sterren is de weerstand logischerwijs het grootst. Slotenmakers raden aan om altijd voor een slot met minimaal twee sterren te kiezen. 

Combineer het slot met een alarmsysteem 

Het is raadzaam om goede sloten, voorzien van een keurmerk, te combineren met een alarmsysteem. Wist je dat zo’n alarmsysteem helemaal niet op hoeft te vallen in je interieur? Kies bijvoorbeeld voor magneetcontacten. Deze magneetjes worden op de deur en het deurkozijn geplaatst. Zodra het contact voor een langere periode onderbroken wordt, zal het alarm in huis geactiveerd worden. Ook een kleine camera in de deurbel of aan de gevel van je woning kan helpen om de kans op een inbraak sterk te verkleinen. 

Tip: door voor een dummy camera te kiezen bespaar je op de kosten. Een dummy camera lijkt net echt, maar neemt geen beelden op!