Ongesteld? Maandelijkse Perikelen? Vervelend, Nee.

  • Berichtcategorie:LIFESTYLE

Ongesteld zijn, maandelijkse perikelen, Hét zijn! Het is weer die tijd van de maand. Al deze benamingen verwijzen maar naar 1 ding. Je bent vrouw en je hebt er nu eenmaal last van. Ongesteld worden is een teken van mama natuur. Als jong meisje heel vervelend, maar ook een teken van het ouder worden. Je bent nu vrouw en je lichaam is klaar voor het moederschap. Jij waarschijnlijk niet, maar dat geeft helemaal niets.

 

Waarom moet je ongesteld worden?

Ongesteld zijn is soms best een beetje vervelend. Waarom wordt je eigenlijk ongesteld? Waarom bloed je ongesteldheid perikeleneigenlijk iedere maand? Het antwoord is vrij simpel. Iedere maand vormt er zich een slijmvlies laagje in je baarmoeder. Dit laagje dient als bescherming tegen een eventueel kindje wat er die maand komt wonen in je baarmoeder. Halverwege de periode heb je eisprong, indien het eitje bevrucht wordt door een spermacel, nestelt dit geheel zich in de wand van de baarmoeder. Indien dit niet gebeurd, laat aan het einde van je periode dit slijmvlies weer los en begint je lichaam zich schoon te maken. Je verliest dan bloed en bent dan dus ongesteld. Eigenlijk een heel mooi proces, alleen is het bloedverlies en de hormonen die daarbij vrij komen best een beetje vervelend. Je baarmoeder trekt zich samen en dit kan pijn geven in je buik of onderrug. Het samentrekken van de baarmoeder is nodig om het slijmvlies los te maken. Maar ook kun je hoofdpijn krijgen, misselijk zijn. Al met al voor veel meisjes en vrouwen  begint een paar dagen van algehele malaise.

Last van ongesteldheid bij Jonge Meisjes.

Voor meisjes die al jong ongesteld worden kan het nog wel eens vervelend zijn. De cyclus duurt ongeveer 21-35 dagen en zeker als je nog jong bent kan het nog wel eens verschillen. De ene keer is je cyclus 21 dagen de andere keer ben je zo ineens 32 dagen verder voordat je weer ongesteld wordt. Dit geeft helemaal niets, het is heel normaal dat je het “onregelmatig bent”. Als je jong bent kun je speciaal maandverband gebruiken voor jonge meisjes, ook zijn er tampons met handige inbrenghuls verkrijgbaar. Wel zo fijn als je eens lekker wilt gaan zwemmen.

Vreetbuien tijdens ongesteldheid.

Om het maar letterlijk bij zijn naam te noemen! Veel vrouwen hebben tijdens hun ongesteldheid last van vreetbuien. De trek in Chocola, koek en meer lekkers wordt enorm en de grens van je dieet wordt tijdens deze periode meestal verlaagd. Je hebt het immers verdiend. Miss Monthly weet hier alles van. Bij hen kun je iedere maand de Miss Monthly Box ontvangen. Dé goodiebox om jou door die vervelende dagen heen te helpen. In de Box vind je algehele zaken zoals tampons en/of maandverband van jouw favoriete merken. Maar ook stoppen ze er fijn iets lekkers in of een leuke goodie! Iets om jouw door die paar dagen malaise heen te helpen. De boxen zijn er in 3 varianten, je kunt ze iedere maand automatisch laten opsturen en het is per maand opzegbaar.