Hoe creëer je sfeer in de tuin?

  • Berichtcategorie:Wonen

Nog nooit is de tuin zo belangrijk geweest voor onze leefomgeving als nu. Waren we er vroeger maar amper te vinden, tegenwoordig maken we er zo vaak mogelijk gebruik van. Mits er voldoende sfeer in de tuin is, tenminste. Hoe je voldoende sfeer creëert, lees je hier.

We zien de tuin tegenwoordig als een verlengstuk van de woning. We willen er alles kunnen doen wat we binnen ook kunnen doen: loungen, verwarmen, eten, koken, etc. De sfeer in de tuin wordt dan ook bepaald door producten die dat mogelijk maken. Een overzicht hiervan vindt je hieronder.

Buitenkeuken
Niets zo sfeervol als een gezellig etentje, zeker in de tuin. Wel zo leuk om dat etentje dan ook in de tuin te bereiden. Een mooie buitenkeuken mag dan ook niet ontbreken aan de inrichting van je tuin. Een simpele kogelbarbecue volstaat al. Met de juiste accessoires en een beetje creativiteit kun je daar een compleet gangenmenu mee bereiden. De echte chefkoks onder ons zijn misschien meer gebaat bij een compleet kooktoestel, ingebouwd in een uitgebreide keukenmodule. Hiermee kun je de meest complexe gerechten bereiden en heb je gelijk voldoende kastjes en laadjes tot je beschikking voor al het benodigde kookgerei.
123tuinposter.nl: een tuinposter in elk mogelijk formaat

Loungeset
Om in de tuin net zo te kunnen relaxen als in de woonkamer, is een comfortabele loungeset essentieel. De loungesets van tegenwoordig beschikken over een strakke vormgeving en een zeer gedetailleerde afwerking, waardoor ze bijna niet meer te onderscheiden zijn van binnenmeubilair.  Hiermee kun je de stijl binnenshuis perfect doortrekken naar buiten, waardoor de tuin even sfeervol wordt als de woonkamer. Naast loungesets zijn er ook veel andere trendy tuinmeubelen verkrijgbaar om meer sfeer aan je tuin toe te voegen.

trendy tuinmeubelen

Terrasverwarming
Voor een goede sfeer is een aangename temperatuur vereist. Hoewel het ’s zomers vaak warm genoeg is om van de tuin te kunnen genieten, kan het in de overige seizoenen flink koud zijn. Om toch in de tuin te kunnen relaxen, is terrasverwarming een must. Hiermee zit je er ieder seizoen warmpjes bij in je tuin.

Overkapping
In een regenachtig land als Nederland is het heel goed mogelijk dat je tijdens het relaxen in de tuin te maken krijgt met overtrekkende buien. Met een overkapping in de tuin heb je hier geen last van. Hieronder kun je de goede sfeer voortzetten, hoe hard het ook regent. Bijkomend voordeel is dat ook je tuinmeubelen langer mooi blijven, aangezien ze niet worden blootgesteld aan de weersinvloeden.