Afwisseling in huis: vintage is het antwoord

  • Berichtcategorie:Wonen

Ben je van plan nieuw meubilair aan te schaffen? Hou jij van mode, stijl en klasse? En ben jij iemand die graag variatie in de keuken brengt? Of liever gezegd, ben jij iemand die graag variatie in je hele huis brengt? De oplossing is nabij. Verandering in huis hoeft geen ellenlang speurwerk te zijn. Verandering in huis hoeft geen kopzorgen met zich mee te brengen. En wellicht het belangrijkste: veranderen van meubilair hoeft niet duur te zijn! Hoe? Dat lees je in de volgende eenvoudige tips.

Breng vintage in huis

Probeer eens iets anders. Geen gigantische, Zweedse meubelleveranciers. Geen meubels die in iedere huiskamer te vinden zijn. Sterker nog, ga eens voor meubels die in geen andere huiskamer te vinden zijn!  Loop voor op de rest en breng vintage in huis. Modieus, betaalbaar, ‘anders’ en eenvoudig vervangbaar. Tik op zoekmachines in hoe je een tafel in elkaar zet en je krijgt talloze eenvoudige ideeën, verwerkt tot een prachtig resultaat. Ook zijn er verschillende webshops waar je kant-en-klare vintage meubels vindt. En ook de lokale kringloopwinkel heeft ongetwijfeld nog leuke vintage-look spullen klaar staan. Zeg nou zelf, niets is gedurfder dan ruw hout in je kamer:

vintage interieur

Zet je meubel zelf in elkaar, haal er een van het internet of de kringloopwinkel, match en laat je kamer tot bloei komen. Met name als je de meubels zelf maakt ben je er geen handen vol geld aan kwijt en kun je bij twijfel de meubels in no time vervangen!

 

Verandering van kleur

Je wilt variatie in je huis. Misschien zelfs wel dagelijks! Tip twee is waarschijnlijk nog meer betaalbaar dan de eerste: ben proactief bezig met kleuren. Kleuren in huis kunnen de dag maken of kraken. Kom je dus betaalbare nepbloemen tegen, twijfel geen moment en sla wat verschillende kleuren in!

Ook een ontzettend veel gebruikte methode om de kamer te veranderen, is het gebruik van tafelkleden. Een gekleurd tafelkleed kan je kamer een totaal nieuwe uitstraling geven. Het is een handige, goedkope manier om het te doen lijken alsof je kamer veranderd is. Pas je kamer aan naar je stemming, naar het seizoen en zelfs naar de dag! Probeer het eens!

oude kist