Blijf slank tijdens de werkuren!

  • Berichtcategorie:Beauty

e-bikeWe willen allemaal graag slank worden of blijven. Maar met drukte rondom het werk en het gezin lijkt dit een onmogelijke opgave. Drastisch diëten of urenlang sporten is geen oplossing. En hypes zoals Super Foods en “de nieuwste sporten” zoals Bootcamp Pilates blijken ook niet zo succesvol als ze beloven. Daarom zijn we op zoek naar een eenvoudige manier om gezond te leven en slank te worden en blijven. En het is eenvoudiger dan je denkt, tijdens je werkdag heb jij meer dan voldoende mogelijkheden om een slank lijf te creëren.

Bewegen

Één van de twee belangrijke factoren die komen kijken bij een gezond lichaam is voldoende beweging krijgen. Hiervoor hoef je geen uren in de sportschool te zwoegen, je kunt dit eenvoudig tijdens je werkuren doen. Ga bijvoorbeeld tijdens je lunchpauze een wandeling maken of een stukje joggen. Zo ben je in beweging, geniet je van de omgeving en kun je even roddelen met je collega’s. Sta na een half uurtje achter je bureau gezeten te hebben even op om een praatje te maken met een collega of om een gezond tussendoortje te halen., ga opstaan terwijl je een telefoontje pleegt, loop naar je collega toe in plaats van een mailtje te sturen of houdt wandelend overleg of brainstorm met je collega’s.

Blijf geen uren achtereen op je stoel zitten, hiervan wordt je lijf stijf en je lichaam koud. Neem de trap in plaats van de lift om naar je kantoor te komen, of naar een vergadering te gaan. Parkeer je auto op de verste parkeerplaats zodat je nog een stukje moet lopen. Maar je kunt ook te voet of met de fiets naar het werk gaan, eventueel in combinatie met het openbaar vervoer. En met de momenteel razend populaire e-bike is het helemaal ideaal, door de elektrische motor fiets je een langere afstand in een kortere tijd, en je komt niet moe en bezweet aan!

Gezonde voeding

Naast voldoende beweging is gezond eten en drinken een must om slank te worden en te blijven. En dit hoeft echt niet te betekenen dat je aan een streng dieet moet en vrijwel niks meer mag eten. Ook gezond eten is erg eenvoudig en kun je tijdens je werk uitvoeren.

Vervang je kop koffie door thee of een glas water. En neem bijvoorbeeld een herbruikbare drinkfles mee zodat je voldoende water kunt drinken. Je drinkt al snel vier koppen koffie per dag en dit is zeker niet gezond! Neem voor je naar je werk gaat de tijd voor een goed ontbijt, ontbijten is belangrijk maak hier dus een volwaardige maaltijd van. Neem een lunchpakket mee van thuis, en kies hierbij voor volkoren producten en varieer in je fruit en beleg voor op het brood.

Neem ook gezonde tussendoortjes mee, zoals yoghurt of fruit. Eet je wel in de bedrijfskantine, neem dan een extra kommetje groenten of fruit bij de maaltijd, en laat de frietjes staan. Trakteer je voor je verjaardag? Zorg dan voor een gezonde traktatie zoals cherrytomaatjes, olijven of fruitsalade.

Gezond leven en een slank lijf behouden hoeft dus helemaal niet moeilijk te zijn. Met deze tips kun je lekker werken en werk je ook nog eens aan je lijf!