Alles over behang..

  • Berichtcategorie:LIFESTYLE

pip behangBehang is er in allerlei soorten en maten. We kennen allemaal het bruine bloemetjesbehang van een eeuw geleden en het witte en crèmekleurige behang van een decennium geleden, maar er zijn zoveel meer mogelijkheden.

Volgens de behang informatie op deze site zijn er talloze soorten behang met oneindig veel soorten motiefjes en patronen. Verder zijn er natuurlijk ook nog de behangranden waarmee je het behang net een ander tintje geeft. Zo kun je een wit behangen kamer alsnog leuk en gezellig maken met een hartjes motief of een behangrand in een andere kleur.

MisterDesign

Behangen in de middeleeuwen

Het behangen van muren is al honderden jaren erg populair. De trend begon in de middeleeuwen toen men de muren bekleedde met wandtapijten. Toch zien we pas sinds de eerste helft van de negentiende eeuw dat het behang in zijn huidige vorm populair werd. Dat was ook het moment dat de inmiddels bekende behangrollen geïntroduceerd werden. Aan het einde van diezelfde eeuw daalde de papierprijzen en in de tweede helft van de twintigste eeuw werd behang met motiefjes steeds zeldzamer. Er werd bijna enkel effen behang gebruikt. Pas sinds de laatste jaren begint het behang met motiefjes weer op te komen. En terecht, want behang met motiefjes kan een kamer onwijs opleuken.

Het is wel de truc om niet te druk behang te nemen, of in ieder geval niet alle muren met druk behang te behangen. Zo kan het prima om één wand druk te behangen, maar kun je dan het beste de overige wanden met een simpel behang bekleden. Op die manier voorkom je dat de kamer er druk uit gaat zien.

De prijzen van een rol behang variëren van circa een tientje tot honderden euro’s per rol. Voor elke smaak en elk budget is er dus wel iets te vinden dat bij uw interieur past.

Belangrijk om te weten is dat een rol behang doorgaans 10 meter lang en 53 centimeter breed is. Bij een kamer van 240 cm hoogte kunt u dus vier banen uit één rol halen. Houd er echter wel rekening mee dat in het geval van verspringende patronen er doorgaans minder uit een rol gehaald kan worden.