Maaltijdsalade met vijg dadel balsamico azijn

  • Berichtcategorie:Recepten

Vijg dadel balsamico azijnTijdens de welbekende Lockdown in Nederland gingen we net als ieder ander op zoek naar uitjes die wel mogelijk waren. Verder dan een wandeling in het bos, langs het strand of door een grotendeels gesloten stad kwamen wij niet echt. Op deze dag kozen we voor een wandeling in het bos bij Lage Vuursche. Een boswandeling is voor ons niet compleet zonder een heerlijk geurende kop koffie en serveer je daar ook nog gebak bij? Succes gegarandeerd! Dan zijn wij om.

Koffie in je backpack

Met alle horeca gesloten stonden we daar mooi wel voor een uitdaging. Niet getreurd, mijn ervaring met de koffie in het plaatselijke hockey clubhuis is niet zo best. En mijn dochter is met grote regelmaat op het hockeyveld te vinden. Heb ik daar ooit al eerder geïnvesteerd in een paar goede thermo koffiebekers. Van die handige metalen drinkbekers to go. En zo neem ik dus iedere zaterdag mijn eigen, van versgemalen bonen, koffietje mee. Om daar langs het veld toch van te genieten.

Deze bewuste dag van de boswandeling ging ik dus maar vroeg uit de veren. In de diepvries zijn bij mij altijd wel pakjes bladerdeeg te vinden. Hiermee stil ik snel de lekkere zoete trek bij ons. Appels, rozijnen en de ouderwetse pot met kaneelsuiker heb ik er ook bij gepakt. Appelflappen zijn snel gemaakt. Ik ga hier het recept niet van delen. Dit hebben al honderden anderen voor mij gedaan. De geur van warme appels met kaneelsuiker ’s ochtends vroeg is hemels.

En zo kwam het dus, dat ik al al heel vroeg in de ochtend appelflappen aan het bakken was. Waarna ik mijn neus stoffig liet worden in de kruipruimte en daar mijn skirugzak tevoorschijn toverde.

Om 8 uur trommelde ik mijn dochter uit haar bed. Deze nieuwbakken tiener houdt tegenwoordig ook van uitslapen, dus je kunt je vast voorstellen wat ik te horen kreeg. Door je moeder zo vroeg uit bed gehaald te worden, om daarna lekker een vroege boswandeling te maken. Dit werd niet bepaald met veel vreugde ontvangen. Maar ik ken haar goed, ik weet dat ze snel bijtrekt.

Dus zo kwam het ervan, dat wij al heel vroeg met rugzak met koffie en warme appelflappen erin door het bos liepen. Ik vind het heerlijk om zo vroeg de natuur te zien ontwaken, de geur van dauw gemixt met groen. Een moment van volledige rust. Na een poosje wandelen, en heerlijk rustig kletsen hebben we op een omgevallen boomstam de koffie gedronken. En de nog warme appelflappen opgegeten.

Landwinkel trofeeën

Op de terugweg in de auto reden we langs de landwinkel in Groenekan. Gelukkig waren de winkels met levensmiddelen wel open. En winkelen in een landwinkel, vinden mijn dochter en ik allebei leuk. We doen er inspiratie op voor het maken van jam en chutneys. En kopen daar graag onze delicatessen. Heerlijke zachte kaasjes en eerlijk vlees. In Groenekan kochten we een mooi flesje met Vijg Dadel Balsamico azijn. Thuis aangekomen moest deze natuurlijk wel geproefd worden. En zo maakte ik in de avond deze snelle salade.

Ingrediënten salade vijg dadel balsamico azijn

  • 2 Little gem per persoon
  • Fris zoet appeltje
  • Komkommer
  • Goede kwaliteit olijfolie
  • Citroensap
  • Cherry tomaatjes
  • Blauwe bessen
  • Vijg Dadel Balsamico azijn

Natuurlijk kun je zelf uitgebreid experimenteren met ingrediënten. Zo lijkt mij deze dressing ook heerlijk met peer en schimmelkazen. Wij aten bij deze snelle gezonde maaltijd een runder hamburger. Wat maak jij met deze vijg dadel balsamico azijn?