La douce France

  • Berichtcategorie:TRAVEL

campings in frankrijk
De laatste jaren is het de trend om steeds verder weg te gaan in de zomervakantie. Bijvoorbeeld naar Thailand, Costa Rica en Australië. Stuk voor stuk schitterende bestemmingen, maar veel dichterbij ligt een land dat minstens zoveel heeft te bieden: Frankrijk. Bovendien kun je er gemakkelijk met de auto naartoe waardoor je de ongemakken en kosten van een lange vliegreis kunt besparen. Het is dus zeker de moeite waard om voor de volgende vakantie Frankrijk eens te overwegen. Het is een groot land met tientallen streken die in cultureel  en gastronomisch opzicht erg van elkaar verschillen. Drie streken waar je ten minste één keer in je leven moet zijn geweest:

De Dordogne

In het zuidwesten van Frankrijk, op een uur rijden van Bordeaux, ligt de Dordogne. Hier vind je niet alleen een prachtige natuur, maar vooral het grootste aantal kastelen van Frankrijk. In de Middeleeuwen verkeerde dit gebied in een vrijwel permanente staat van oorlog, waardoor iedere familie die daar het geld voor had een stevig kasteel liet bouwen. Hier zijn er honderden van bewaard gebleven en vele ervan zijn zeer de moeite waard om te bezoeken. Ook in de prehistorie werd deze streek druk bewoond: in de Vézèrevallei kun je een groot aantal grotten bezoeken met schilderingen van meer dan 15.000 jaar geleden. De bekendste is de grot van Lascaux, die helaas niet meer voor publiek toegankelijk is. Maar de kopie in een nabijgelegen grot is ook absoluut de moeite waard.

 

De Côte d’Azur

De Franse Rivièra, ook wel Côte d’Azur geheten, is van oudsher een vakantiebestemming voor de aristocratie en welgestelde families. Nog steeds zijn de hotels en vakantiehuisjes in Saint-Tropez, Antibes, Cannes en Nice alleen weggelegd voor mensen met een dikke beurs. Het is dan ook geen verrassing dat hier de meest populaire campings van Frankrijk te vinden zijn, waar je ook met een beperkt budget terecht kunt. Bezoek vooral ook het ministaatje Monaco en het parfummuseum in Grasse.

De Provence

In de zomer ruikt de gehele Provence naar de lavendelstruiken die hier in het wild groeien. Hoogtepunten van de Provence zijn Avignon, de provinciehoofdstad Aix-en-Provence en het kleine stadje Arles, met een goed bewaarde Romeinse arena en het woonhuis van Vincent van Gogh.