Een afgebroken sleutel? Zo los je het op!

  • Berichtcategorie:Wonen

Na een lange werkdag steek je de sleutel net niet ver genoeg in het sleutelgat. Het gevolg van deze kleine fout? Een afgebroken sleutel en een deur die niet meer open lijkt te kunnen! Het eerste wat je in zo’n geval doet is het zoeken van hulp bij een afgebroken sleutel. Vaak kan een slotenmaker deze hulp bieden. Groot voordeel van de huidige slotenmakers is het feit dat zij 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar zijn. Veel bedrijven werken met een spoedservice, die je ook in de avonduren van hulp voorzien! In dit artikel lees je meer over hetgeen je zou moeten doen bij een afgebroken sleutel. 

Probeer de sleutel niet direct uit het slot te trekken 

In de tijd dat je moet wachten op de slotenmaker, zou je kunnen overwegen het afgebroken stukje sleutel zelf uit het slot te trekken. Dit wordt echter sterk afgeraden! De kans is groot dat de cilinder van het slot beschadigd raakt, wanneer je de afgebroken sleutel zelf verwijdert. Cilinders zijn hele kwetsbare onderdelen en het kost veel geld om een dergelijk onderdeel te vervangen. Mocht het afgebroken stukje sleutel ver uit het slot steken, dan kun je deze met een nijptang verwijderen. In dit geval is het raadzaam om eerst een paar druppels olie rond de sleutel te spuiten. 

Laat onderhoud aan het slot uitvoeren 

Het afbreken van de sleutel hoeft niet per definitie veroorzaakt te worden door je eigen fout. Zo kan het slot ook bevroren zijn, waardoor deze niet meer goed draait. Evenals dat er erosie op kan treden rond de cilinder, als er bijvoorbeeld vocht in het slot drupt. In beide gevallen is het verstandig om een slotenmaker onderhoud aan het slot uit te laten voeren. Zo draait het slot straks weer soepel!