Muurstickers Plakken in de Babykamer.

  • Berichtcategorie:Wonen

boom kinderkamer muurstickerHartstikke leuk tegenwoordig zijn al die muurstickers voor kinderen, Maar hoe plak je nou muurstickers? De meest prachtige afbeeldingen en silhouetten komen we tegen om op de muur te plakken. Wel zo handig, je verft de muur in een effen kleur en leukt het geheel compleet op met zo’n te gekke muursticker. Muurstickers babykamer zijn hartstikke handig, je hebt direct een mooi thema te pakken.

Wij vonden het tijd om te gaan testen hoe je zo’n muursticker nou plakt. Is het nou echt zo gemakkelijk als overal staat? Eeh een snel antwoord is: ja, mits je een kleine muursticker hebt. Op het moment dat wij het muursticker plakken gingen testen, dachten we laten we het ook gelijk goed doen. Wij kochten gelijk een boom muursticker van Kek Amsterdam. Harstikke leuk en een extraatje, deze is ook nog eens met speciale glow in the dark muurstickers uitgebreid.

De boom muursticker is 165cm hoog, dat is best een eindje. Te bedenken dat ik zelf maar 167 cm hoog ben. Op het moment dat de muurstickers binnen kwam hebben we die direct uit de koker gehaald en met schilderstape op de muur geplakt, gewoon in zijn geheel het hele pakket met beschermfolie er nog aan 2 kanten op. Zo hebben we in 1 nacht de krul uit het papier gehaald. Dit leek ons handig en dat was het ook. We hebben daarna alle muurstickers die op 1 vel zaten, maar los van elkaar geplakt dienen te worden los geknipt.

Daarna een loodrechte lijn onder aan de muur getrokken, waar de onderste stam van de boom zou komen. Onze ervaring is om muursticker plakkenstukje voor stukje de achterste beschermfolie van de muursticker lost te knippen of scheuren, zo plak je niet in 1 keer alles erop. Toen het onderste gedeelte van de stam eenmaal op de muur zat hebben we het grootste gedeelte van de boom op de muur geplakt, weer het bovenste stuk met schilderstap eerst vast gezet. Zo konden we meten of hij recht op de onderste reeds op de muur geplakte stam terecht kwam. Daarna hebben we weer stukje voor stukje de achterste beschermfolie eraf gehaald en zo de boom muursticker op de muur geplakt. Een hele klus en waar we zelfs op een enkel moment een derde persoon bij gehaald hebben op de bovenkant vast te houden. De blaadjes zijn smal en scheuren gemakkelijk in. Maar toen de boom eenmaal op de muur zat was het resultaat al prachtig. Het vosje en hertje komen eronder om alles te plaatsen hebben we die ook eerst met schilderstape op de muur gezet.

De vele losse glow in te dark muurstickers, vogeltjes en blaadjes is nog een hoop werk om te plakken, maar die gaan super makkelijk.

Al met al een prachtig resultaat, we kozen deze boom in mintgroen op een witte muur. De muur tegenover deze muursticker is mintgroen. Op de smalle zijden langs het raam hebben we  nog extra vogelhuisjes gekocht, deze staan gezellig en zo komt het thema mooi terug in de babykamer.

Klik voor meer Mintgroene Babykamer Accessoires.

 

MisterDesign