Zwangerschapsjurkjes voor de zomer

  • Berichtcategorie:Mode

zomer positiejurkjeIn het begin van je zwangerschap kun je vaak nog een tijd je ‘gewone’ kleding aan.  Met wijder vallende shirtjes en colbertjes kun je – als je dat wilt- je groeiende buikje nog goed verbergen. Maar op een gegeven moment lukt het echt niet meer en zit je spijkerbroek ook te strak. Tijd dus om te shoppen en het jezelf wat makkelijker te maken met zwangerschapsbroeken met een heerlijk zittende zwangerschapsband en natuurlijk vrolijke jurkjes nu de zomer er aan komt!

Waar moet je op letten bij het kiezen van een zwangerschapsjurkje?
Jurkjes zijn ideaal tijdens de zwangerschap en er stylish uitzien is geen probleem met het ruime aanbod in de zomercollecties van gespecialiseerde merken zoals Noppies of Mamalicious. Het ene positiejurkje is nog leuker dan het volgende, maar soms ook prijzig. En vergeet niet dat veel grote merken zoals Esprit en H&M vaak ook een (kleine)collectie positiekleding hebben, waaronder leuke jurkjes. Bij speciale positiemode is er dan extra stof gebruikt voor je groeiende buik. Ook zijn de jurkjes vaak gemaakt van elastische of los vallende materialen.

Dit laatste geldt echter ook voor veel jurkjes uit de reguliere zomercollectie! Daarom hoef je tijdens het shoppen niet meteen de ‘gewone’ collectie voorbij te lopen. Let op bepaalde type jurkjes zoals A-lijn of maxi-jurken en op de materialen. Elastische of wijder vallende materialen zitten prettig en er is genoeg ruimte voor een groeiend buikje. Als de rok bovendien wat langer is, dan kruipt deze ook minder snel omhoog bij het groeien van je buik.

Kortom, geniet van de zoektocht naar de leukste zomerkleding en pronk met jouw mooie buik!