Volg je verbeelding los met LEGO

  • Berichtcategorie:Kids

Wie kent het niet: LEGO. Het blokkenspeelgoed wordt wereldwijd verkocht sinds 1932, en zorgt tot op de dag van vandaag voor veel plezier bij ontelbaar veel kinderen. Wat begon als een simpel blokkenspel, is inmiddels uitgegroeid tot een echte franchise, met uitgebreide series en verschillende fantasievolle spellen. Op Happy Bouwstenen vind je allerlei soorten lego, waarmee je urenlang speelplezier kunt beleven. Voor kinderen van iedere leeftijd is er wel een geschikte lego-set te vinden. Met veel variatie in moeilijkheidsgraad, en met veel spannende en fantasierijke thema’s is het geen wonder dat Lego nog steeds een van de meest populaire spellen ter wereld is.

Geschiedenis van het LEGO

LEGO is een typisch Deens spel. Het woord ‘lego’ is een afkorting van het Deense “legt godt”, wat zoveel betekent als “goed spelen”. Dat is ook waar het merk zijn uiterste best op doet: om jou een geweldig speelplezier te bieden. Dat doen ze vanuit legoDenemarken al meer dan 80 jaar lang zeer succesvol. Het bedrijf werd ooit opgericht door Ole Kristiansen, en in sindsdien van vader op zoon overgegeven. Een echt familiebedrijf dus – iets dat je kunt aflezen aan de zorgvuldige productie van het speelgoed en de liefde voor de eigen producten. Niet voor niets is LEGO al meerdere keren uitgeroepen tot “Speelgoed van de Eeuw”: een grote eer, waar het bedrijf dan ook zeer trots op is.

Meer dan alleen de LEGO-blokjes

LEGO is vooral bekend van de LEGO-steen: het simpele rechthoekige blokje waarmee makkelijk gebouwd kan worden. Maar inmiddels heeft LEGO een veel uitgebreider assortiment producten op de markt gebracht. Wie een kijkje neemt op Happy Bouwstenen, zal al snel merken dat er een enorme verscheidenheid is aan LEGO-producten. Hele fantasiewerelden zijn thematisch uitgewerkt in verschillende speeldozen, die moeiteloos met elkaar gecombineerd kunnen worden. Steden en machines, maar ook ninja’s en de bekende Star Wars-figuurtjes zijn allemaal uitgewerkt in de herkenbare LEGO-stijl. En naast de fysieke producten, zijn de Deense blokjes ook te zien in een populaire film-franchise, en kun je LEGO-spelletjes spelen op internet.

Eindeloos bouwplezier

Het mooie van LEGO is dat je eigenlijk tot in het oneindige door kunt blijven spelen. Zolang je je eigen fantasie de vrije loop laat, kun je met LEGO alle avonturen beleven die je maar wil. De verschillende sets kun je allemaal met elkaar combineren, om zo een geheel eigen verhaal te creëren waarin je favoriete LEGO-helden allerleis spannende avonturen beleven. Op die manier stimuleert LEGO je om zelf na te denken en creatief bezig te zijn. De wat moeilijkere uitdagende bouwpakketten zijn bovendien behoorlijk pittig, en zijn een goede uitdaging voor jong en oud – en als je het bouwproject eenmaal af hebt, kun je als beloning snel aan het spelen slaan.
Koop je LEGO op Happy Bouwstenen
Naar welk LEGO ben jij op zoek? Je kunt bij ons LEGO vinden voor alle leeftijdscategorieën, en van alle moeilijkheidsgraden. De nieuwste LEGO-sets (LEGO Ninjago, NEXO Knights en LEGO Star Wars) hebben we altijd op voorraad. Wil je spelen met je favoriete poppetjes, en flink aan het bouwen, dan hoef je dus niet langer te wachten. Ook als je een leuk cadeautje zoekt voor iemand, kun je prima bij ons terecht: LEGO valt namelijk altijd in de smaak.