Unieke vintage geboortekaartjes

  • Berichtcategorie:Kids

Ben je zwanger en komt de verwachte datum van de bevalling al snel dichterbij, dan moet je als ouder wel eens naar geboortekaartjes beginnen te kijken. Geboortekaartjes worden gelijk na de bevalling verstuurd om vrienden en familie op de hoogte te brengen van de geboorte van de baby. Het is dus zaak het ontwerp voor de bevalling zo ver mogelijk af te hebben, zodat de kaartjes daarna alleen nog maar te worden hoeven verstuurd. Roodborstje Geboortekaartjes geeft enkele tips voor de aanschaf van je geboortekaartjes.

Afbeelding en tekst op de voorzijde

Geboortekaartjes zijn er in allerlei stijlen, van strak en modern tot schattig en ontroerend. Stijlen die tegenwoordig weer helemaal hip zijn, zijn retro en vintage geboortekaartjes. Er zijn natuurlijk ook geboortekaartjes in deze stijlen, en deze zijn voorzien van leuke patronen en schattige tekeningen in verschillende warme, klassieke kleuren. De kaartjes zijn met de hand getekend door een illustratrice die tijdens haar zwangerschap zowel inspiratie had voor haar eigen kinderen, dat ze gewoonweg niet kon stoppen met tekenen. Dit heeft geresulteerd in een complete collectie geboortekaartjes met bloemmotieven en dieren zoals een olifant, beer of ezel.

Omdat degene die de ontwerpen getekend heeft dol is op bosdieren, zijn er ook een groot aantal kaartjes met vosjes en uiltjes te vinden. Het kleurgebruik en de illustratie geven duidelijk aan of de kaart past bij een jongen of een meisje, en zijn zelfs een aantal kaartjes speciaal geschikt voor de geboorte van een tweeling. Op de voorkant van de kaart komt altijd de naam van de kleine te staan, zodat dit gelijk de aandacht trekt.

Jongen-geboortekaartje-0003-A Meisje-geboortekaartje-0015-APatroon-geboortekaartje-0001

Bedrukking van de binnenzijde en envelop

De binnenzijde van de kaart mag je natuurlijk helemaal naar eigen inzicht ontwerpen, maar er zijn wel een aantal gebruikelijke zaken. Vaak worden hier overige informatie zoals de volledige namen, geboortedatum en – tijd, lengte en gewicht weergegeven. Veel mensen kiezen ook nog voor een passend gedichtje of kleine tekst, en eventuele informatie voor mensen die moeder en kind graag willen bezoeken. Zo, het ontwerp van het geboortekaartje is nu helemaal klaar, een envelop in een bijpassende kleur maakt het geheel mooi af.

Vraag een proefdruk aan

Door het bestellen van een kosteloze en vrijblijvende proefdruk kun je beoordelen of het kaartje ook echt helemaal naar wens is. Als je een proefdruk thuisgekregen hebt kun je pas goed beoordelen of de bedrukkingen wel zo scherp en gedetailleerd zijn als je verwacht, en of je tevreden bent met de kwaliteit van het papier.