TOG-waarde Veiligheidsnorm voor Babydekens & Textiel.

  • Berichtcategorie:Kids

Little Dutch DekenTogwaarde, Nieuwe veiligheidsnorm voor babydekens & textiel.

Onlangs werd er door de Vereniging van Baby en Kleutervak een nieuwe veiligheidsnorm geïntroduceerd met betrekking tot de warmteweerstand en isolatiewaarde van babydekens en slaapzakken. Maar ook inbakerdoeken en andere bedekkingsartikelen vallen binnen deze norm.

Wat is TOG-Waarde

De TOG-Waarde (Thermal Overall Grade) is een gemakkelijk waarde die een aanduiding geeft voor warmte weerstand en isolatie van textiel producten. Het is reeds algemeen bekend dat de warmtestuwing een groot risico is bij pasgeboren baby’s, het is een veroorzaker van wiegedood. De Tog-waarden is een index en wordt gemeten bij kamer temperatuur. De waarde ligt tussen de 0 en 4. De meting die boven de 4 uitkomt geeft een risico op warmtestuwing bij een baby.

Uiteraard is het ook zaak voor de ouders om te kijken naar de persoonlijke omstandigheden. Heeft je Kindje bijvoorbeeld koorts is een warme deken geen goed idee. Je dient je baby dan ook regelmatig te controleren, zeker wanneer deze ziek zijn.

TOG-waarde wordt in Nederland getest door TÜV Rheinland in Enschede, dit testinstituut is door de VBKV (vereniging Baby- en Kleuter vak) aangewezen voor het uitvoeren van de testen. Uiteraard zullen er in het buitenland ook erkende internationale test instituten zijn.

Van Asten Babysuperstore

Waar vind je de TOG Waarde?

Bij Babydekens en overige baby texiel producten dient de TOG-waarde kenbaar gemaakt te worden aan het product. Zo zien wij bijvoorbeeld dat de TOG-Waarde van een Little Dutch Dekentje 1.6 is. Een mooie waarde voor een babydeken met fijne luchtdoorlaatbaarheid.  Je kunt de TOG waarde van producten nazien in de databank van het VBKV

 

Veilig Slapen voor je Baby

Een heel gerust idee om op voorhand goed na te denken voor je een babydeken of inbakerdoek aanschaft. Naast dat het fijn is wanneer producten er goed uitzien. Is het vooral een geruststelling om te weten dat een product getest is op baby veiligheid. Heb je alles op orde en ben je gerustgesteld? Kijk dan eens hier naar prachtig baby- en Kinder textiel en beddengoed.