Tijd voor een groot bed!

  • Berichtcategorie:Kids

Zodra je kindje wat groter is geworden, is het tijd om het ledikantje te vervangen door een groot bed. Best een grote stap voor de kleine, zaak dus om deze overgang soepel te laten verlopen. Zo kun je ze bijvoorbeeld al in het proces betrekken door ze mee te laten helpen bij de keuze of het bed eerst alleen te gebruiken als speelhoekje. Begin ook niet gelijk met een hele nacht in het nieuwe bed, maar laat ze eerst wennen met alleen dutjes. Maak ze verder ook vooral nieuwsgierig naar het grote bed en vertel ze hoe trots je op ze bent dat ze hierin kunnen slapen.

Hoogslaper voetbal

Een (half)hoogslaper: een echt avontuur

Een nieuw bed zal al heel avontuurlijk aanvoelen, maar je kunt er van alles aan doen om er een plek van te maken waar je zoontje of dochtertje zich toch op zijn of haar gemak voelt. Veel ouders kiezen tegenwoordig een halfhoogslaper of hoogslaper voor kind. Dit is immers niet alleen een slaapplek, maar heeft ook gelijk een handige speelhoek of bureau eronder. De speelhoek kun je diverse thema’s geven zoals de jungle, ridders, prinsessen of piraten, het ligt er maar aan waar je kleine dol op is. En het leuke is dat er ook boogtentjes zijn om over het bed heen te zetten, in dezelfde thema’s! Een kind voelt zich niet alleen extra veilig door het beschermende gevoel van een tent, het voorkomt ook nog eens dat ze onverhoopt uit bed vallen.

Van Asten Babysuperstore

Bijpassende accessoires

Kinderen vinden het prachtig als in hun hele kamer een bepaald thema zichtbaar is, zo is het ook echt hún plekje. Kies daarom bij een halfhoogslaper of hoogslaper een bepaalde boven- en ondertent, en maak het geheel compleet door bijvoorbeeld beddengoed, kussentjes, opbergdozen of een poef met hetzelfde design of in een bijpassende kleur.

Deze tips zijn mogelijk gemaakt door Kidsgigant.nl, de specialist op het gebied van kinder- en tienerkamers.