Eina Design Pegboard kopen

  • Berichtcategorie:Kids

Heb je ooit al eens gehoord van een pegboard? Het woord is over het algemeen nog niet heel bekend, maar toch denk ik wel dat je het al kent. Misschien als ik het een gaatjesbord noem? Maar waar doe je dat, een pegboard kopen.

Stijlvol èn praktisch, pegboard kopen? Doen!

pegboard Eina design
Eina design pegboard

Op verschillende interieursites komen ze al geregeld voorbij en zoek maar eens op Pinterest naar ‘pegboard’ en je ziet hoe hot en happening ze zijn! Terecht want wat zijn ze leuk! En niet alleen leuk, hip en gaaf om te zien, maar ook nog eens heel handig en praktisch.
Een pegboard is een geweldige aanvulling op bijvoorbeeld de Kinderkamer of in het kinderspeelhoekje dat je hebt gecreëerd in je woonkamer of keuken.
Maar wat is nou precies een Pegboard? Een pegboard is een plat stuk hout met gaatjes erin. In deze gaten steek je zogenaamde ‘pegs’ (pinnen) en daar kan je dan vervolgens weer van alles aan bevestigen. Denk bijvoorbeeld aan wandplankjes, kapstokken, bloempotjes of mandjes. Super handig om spulletjes op te bergen of mooie accessoires als decoratie aan de muur te hangen.

Het grote voordeel van een pegboard is dat je heel eenvoudig de haakjes en plankjes kan verplaatsen, waardoor je naar hartenlust kan variëren met de indeling van je bord. Ben je het even zat of was de indeling bij nader inzien niet heel erg handig? Gewoon verplaatsen die hap!

Pegboard op verschillende plaatsen in huis

In de Kinderkamer

We weten allemaal, kinderen zijn verzamelaars. Speelgoed, spulletjes die ze buiten hebben gevonden, knutselwerkjes, tekeningen. En laat ze niet merken dat je iets weg hebt gegooid. Lastig, want meestal past deze verzamelwoede niet in een hip, stijlvol en zorgvuldig gecreëerde Kinderkamer. Een pegboard kan dan dus een hele leuke en mooie oplossing zijn! Zo hou je de spullen op één plek èn het staat nog super hip ook.

MisterDesign

In de babykamer

Maar ook in een Babykamer mag een gaatjesbord tegenwoordig eigenlijk niet ontbreken. In de mandjes die je er aan ophangt stop je de luiers, billendoekjes, een speeltje om je kindje af te leiden tijdens het verschonen, you name it. Grote voordeel is dat je direct alles bij de hand hebt!

In het speelhoekje

Of wat dacht je van een pegboard in het speelhoekje? Hang hem vol met leuke mandjes en je hebt het ideale opbergsysteem voor allerhande knutselspullen, legoblokjes, papier enzovoorts.

In de gang

Geen inspiratie hoe je de gang leuk, maar ook handig moet indelen? Hang een gaatjesbord op! In de mandjes berg je snel en handig de wanten, sjaals en mutsen op. Hang een kinderkapstokje onderaan voor de jasjes en klaar ben je!

Je leest, een gaatjesbord kan je voor ontzettend veel verschillende doeleinden gebruiken. Zorg er wel voor dat je altijd kiest voor een pegboard van een goede, stevige kwaliteit. Kijk bijvoorbeeld eens naar de pegboards van Eina design. En wil je een pegboard kopen? Dan doe je dat hier. Veel plezier alvast!

kinderkamer pegboard
Pegboard op de kinderkamer Bron Pinterest: Decor8
babykamer pegboard kopen
Pegboard in de babykamer Bron Pinterest: A Joyfully Mad Kitchen
speelkamer pegboard
Pegboard in de speelhoek Bron Pinterest: Domestic Divas