Baby Veiligheid met een feestneus.

  • Berichtcategorie:Kids

Santa-Claus-HamsterHet is december en de feestdagen zijn weer in aantocht.  Die brengen heel wat gezelligheid en plezier met zich mee, maar ook heel wat gevaren voor je baby.  Hieronder vind je alvast een paar tips waarmee je de eindejaarsfeesten veilig doorkomt.

Kerstballen, lichtsnoeren, brandende kaarsen, het hoort er allemaal bij.  Voor je baby is die decoratie allemaal nieuw en daarom dubbel aantrekkelijk.  Zorg in de mate van het mogelijk voor onbreekbare spulletjes die goed vastzitten.  Zo kan hij geen (kleine stukjes van) kerstversiering te pakken krijgen of in zijn mondje stoppen.  Het is natuurlijk nog beter om alle decoratie helemaal buiten zijn bereik te plaatsen en zeker in de babykamer.

Maar hij zal zijn handjes natuurlijk niet alleen uitsteken naar decoratie.  Ook hapjes of drankjes die blijven staan op lage tafeltjes zijn bijzonder aantrekkelijk.  Niet alle hapjes zijn geschikt voor erg kleine kinderen, om al maar helemaal te zwijgen over alcohol.  Laat daarom geen schotels, bordjes of (bijna) lege glazen staan waar je baby bij kan.  Bovendien mag je er niet aan denken dat hij een glas breekt of een cocktailprikker in zijn mondje steekt. Let ook op afwasmiddel en dergelijke in de keuken.

Een mooi gedekte tafel is voor veel mensen een absolute must tijdens de feesten, maar ook hier loert gevaar.  Je kindje kan aan het tafellaken trekken – om zich op te trekken bijvoorbeeld –  en zo komt er wellicht meer naar beneden dan het tafellaken alleen.  Geen tafellaken gebruiken is de meest efficiënte oplossing; zie je dat niet zitten, ga dan voor een tafellaken dat enkel het tafelblad bedekt of bind de hoeken van het tafellaken vast aan de tafelpoten.

Feestjes brengen ook rumoer met zich mee – pratende of roepende mensen, muziek, gezang …  baby’s kunnen daar maar moeilijk tegen.  Ze zijn er veel gevoeliger voor dan oudere kinderen en volwassenen, vooral omdat ze dat niet gewoon zijn.  Voorzie een rustig hoekje in huis, waar je baby – weg val het feestgedruis – rustig kan spelen of een dutje kan doen.

En tot slot misschien het allerbelangrijkste advies voor de veiligheid van je baby.  Verlies je baby niet uit het oog.  Sta je zelf in potten en pannen te roeren, schakel dan je partner of een ander betrouwbaar iemand in.  Een ongelukje is immers gauw gebeurd en dat zou pas een domper of de feestvreugde zijn, niet?

 

Banner Groeiposters 468x60